Στο «Singapore Sports Hub» θα στεφθεί ο κάτοχος του 33ου Διηπειρωτικού Κυπέλλου 2023 στο μπάσκετ. H Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) έδωσε τα χέρια με την Sport Singapore για τριετή συνεργασία που επεκτείνει τη διοργάνωση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στην Ασία για πρώτη φορά και για τα επόμενα τρία χρόνια.

Φέτος, το 33ο Διηπειρωτικό Κύπελλο θα λάβει χώρα στη Σιγκαπούρη από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ αντί για τέσσερις ομάδες, τον τίτλο θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά έξι ομάδες. Θα προστεθεί δηλαδή ένας κινεζικός σύλλογος, που θα επιλεγεί από κοινού από τη FIBA και την Κινεζική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ενώ η έκτη ομάδα που θα συμμετάσχει θα ανακοινωθεί από τη FIBA μελλοντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις άλλες ομάδες είναι η πρωταθλήτρια της Basketball Africa League (BAL), η οποία διεξάγεται σε συνεργασία της FIBA και του NBA, η πρωταθλήτρια του Basketball Champions League 2022-23, η αντίστοιχη του Basketball Champions League Αμερικής 2022-23 και η NBA G-League Ignite, η ομάδα που ιδρύθηκε το 2020 για να προετοιμάσει κορυφαίους νέους παίκτες που έχουν προοπτικές να επιλεγούν στο draft του NBA.

«Αυτή η συμφωνία χρησιμεύει τόσο ως η υλοποίηση ενός μπασκετικού ονείρου που χρονολογείται γενιές πίσω, όσο και ως σημείο εκτόξευσης στη μελλοντική εποχή του παγκόσμιου μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων. Η Σιγκαπούρη, ως χωνευτήρι πολιτισμών, είναι ίσως το ιδανικό μέρος για να ζωντανέψει αυτό το όραμα,» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής και πρόσθεσε:

«Η πρώτη έκδοση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου FIBA το 1966 ήταν μια εμπνευσμένη διοργάνωση που σχεδιάστηκε από οραματιστές. Οραματίστηκαν ένα event που θα βοηθούσε στην ένωση διαφορετικών πολιτισμών μέσω του μπάσκετ, αλλά μόνο τόλμησαν να ονειρευτούν ότι μια μέρα αυτή η διοργάνωση θα εξελισσόταν στο σημείο όπου οι σύλλογοι από όλες οι γωνιές του πλανήτη θα συναγωνίζονταν σε αυτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης