Χωρίς τους Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστα Σλούκα και Γιώργο Παπαγιάννη, η εθνική ηττήθηκε με 87-80 από την Ισπανία, στη Μαδρίτη, στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ, μέσα σε λίγες ημέρες. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε πως «Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γίνουμε ομάδα. Εφόσον γίνουμε ομάδα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε περαιτέρω. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε».

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό ότι παίξαμε και πάλι σε ένα γεμάτο γήπεδο, σημαίνει ότι το μπάσκετ τον Αύγουστο είναι εδώ και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το άθλημά μας. Να έχουμε ενότητα, γιατί ο κόσμος αγαπά το άθλημα και τους παίκτες», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθήσαμε να δούμε πράγματα, χάσαμε τα τρία πρώτα δεκάλεπτα με έναν πόντο και το τέταρτο με τέσσερις. Χάσαμε όμως 12 βολές και αυτό σε ένα κλειστό παιχνίδι παίζει ρόλο. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα, αλλά δεν φτάνει αυτό. Ήμασταν αρκετά νευρικοί και δεν είχαμε την επικοινωνία που απαιτεί αυτό το επίπεδο. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γίνουμε ομάδα. Εφόσον γίνουμε ομάδα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε περαιτέρω. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε. Όπως τα ριμπάουντ, χάσαμε 10 ριμπάουντ στο ημίχρονο και οι συνολικά 17 δεύτερες επιθέσεις σού σπάνε λίγο το ηθικό. Δεν μπορώ να πω σε ποιο ποσοστό είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή, δεν το βλέπω σαν αριθμό. Δεν είμαστε ακόμη πλήρεις κι αυτό μας έχει πληγώσει».

Όσο για την κατάσταση των παικτών που απουσίασαν, είπε: «Έχουμε ήδη κάποια καλά νέα για τον Σλούκα και τον Παπαγιάννη. Πιο κατάλληλος να μιλήσει γι’ αυτό είναι ο γιατρός μας. Ο Γιάννης είχε ένα πρήξιμο στο γόνατο και μια ενόχληση στον αστράγαλο και τον προφυλάξαμε. Θεωρώ πως μετά τις μέρες off, που είναι απαραίτητες, θα είναι έτοιμος».

Από πλευράς παικτών, ο Δημήτρης Αγραβάνης τόνισε: «Δοκιμάζουμε πράγματα, διάφορες πεντάδες για να βρούμε χημεία όλοι με όλους. Προσπαθήσαμε, χάσαμε όμως τη μάχη των ριμπάουντ και εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Τα ριμπάουντ όταν παίζεις άμυνα με αλλαγές δεν είναι μόνο ευθύνη των ψηλών, αλλά όλης της ομάδας. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε 87 πόντους σε κανένα ματς, πρέπει να κρατάμε τους αντιπάλους αρκετά χαμηλά. Επίσης δεν δημιουργήσαμε τόσα ελεύθερα σουτ όπως στο παιχνίδι της Τρίτης. Είναι όμως ακόμη φιλικά τα παιχνίδια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα, στον αγώνα με τη Σερβία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης