Ο Ντάνουελ Χάουζ των Χιούστον Ρόκετς βρίσκεται υπό έρευνα, για παραβίαση των κανόνων της φούσκας στη Disney World. Σύμφωνα με τις αναφορές από το Yahoo!Sports, ο 27χρονος άσος φέρεται να επέτρεψε σε ένα άτομο, που διενεργούσε τεστ για την Covid-19, να μπει στο δωμάτιό του. Όμως, οι κανόνες επανεκκίνησης του πρωταθλήματος απαγορεύουν στους παίκτες να αφήνουν οποιοδήποτε να εισέρχεται στα δωμάτιά τους, για οποιονδήποτε λόγο.

Το NBA διερευνά το περιστατικό, με τη συνεργασία του Nbpa. Αν κριθεί ένοχος, ο Χάουζ διακινδυνεύει μια περίοδο καραντίνας 10 ημερών που, πρακτικά, θα τον απέκλειε από το υπόλοιπο των ημιτελικών της δυτικής περιφέρειας με τους Λέικερς, ενώ η σειρά έχει φτάσει στο τέταρτο παιχνίδι. Επίσης, θα του κόστιζε μια οικονομική κύρωση ίση με περίπου το 1/100 του μισθού του για κάθε αγώνα που δεν έπαιξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάουζ, με μέσο όρο 11,4 πόντους σε αυτά τα πλέι-οφ, έχει ήδη χάσει το τρίτο παιχνίδι, για «προσωπικούς λόγους» όπως αναφέρθηκε, κάτι που προήλθε από τις συνέπειες αυτής της έρευνας. Ο παίκτης συνεχίζει να διακηρύσσει την αθωότητά του, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να έχει επαφή με την υπόλοιπη ομάδα. Η απόφαση αναμένεται πριν από τον τέταρτο αγώνα, που έχει προγραμματιστεί γι΄ απόψε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης