Την «κούπα» της δυτικής περιφέρειας σήκωσαν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αφού επικράτησαν των Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς με 120-110 στο game 5, «καθαρίζοντας» με 4-1 τη σειρά.

Εξασφαλίζουν έτσι το πρώτο από τα δύο εισιτήρια για τους NBA Finals, όπου θα βρεθούν και πάλι έπειτα από τρία χρόνια (2019), και περιμένουν τους Χιτ ή τους Σέλτικς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών της δυτικής περιφέρειας, ένα βραβείο που δίνεται για πρώτη φορά, αναδείχθηκε ο Στεφ Κάρι που ξεχώρισε στη σειρά και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στους NBA Finals. Στο πέμπτο ματς ο Κάρι σημείωσε 16 πόντους με 9 ασίστ, ενώ κορυφαία του επίδοση στους τελικούς ήταν στο Game 2 όταν και σκόραρε 32 πόντους με 6/10 τρίποντα, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την πλευρά των ηττημένων, ο Λούκα Ντόντσιτ πέτυχε 28 πόντους (9 ριμπάουντ και 6 ασίστ) με τους 15 να έρχονται στην τρίτη περίοδο, όταν και οι Μάβερικς επιχείρησαν να απειλήσουν και να διεκδικήσουν το ματς, παλεύοντας ουσιαστικά μόνος του κόντρα στους Ουόριορς. 

Το ματς

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Ουόριορς είχαν επιβάλλει το ρυθμό τους, κλείνοντας το πρώτο δωδεκάλεπτο με το υπέρ τους 28-23, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο.

Οι Μάβερικς με τον Ντόντσιτς να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, ροκάνισαν την διαφορά, όμως οι Ουόριορς επανήλθαν, διατηρώντας το +10 (120-110), πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους τελικούς των playoffs του NBA.

Από τους Ουόριορς πρώτος σκόρες ήταν ο Κλέι Τόμπσον, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 32 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Λούκα Ντόντσιτς να τελειώνει την αναμέτρηση με

Αυτή θα είναι η έκτη παρουσία των Ουόριορς σε τελικούς των playoffs του NBA τα τελευταία οκτώ χρόνια, με τους Καλιφορνέζους να «χτίζουν» την δική τους δυναστεία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης