Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία με τον Ρικ Πιτίνο για να αναλάβει την Εθνική μας ομάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο Αμερικανός κόουτς «θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, δεν ζήτησε χρήματα και θεωρώ ότι θα συμφωνήσει».

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ καταφέρθηκε εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη επισημαίνοντας: «Αυτήν τη στιγμή το μόνο που κάνω είναι να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου και τη λύπη μου που έρχονται και εξοντώνουν ανθρώπους που έχουν προσφορά σε ένα άθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος:

Για την κουβέντα που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης και φέρνει εξελίξεις και στην ΕΟΚ: «Κατ’ αρχάς δεν είναι νομοσχέδιο. Είναι ένα άρθρο μέσα στο νομοσχέδιο. Και εκείνος ακολουθεί την πεπατημένη και μπαίνει σε θέματα που δεν ξέρει. Καλό θα ήταν να μάθει και μετά να προχωράει σε τέτοιες κινήσεις. Προϋπόθεση της γνώμης είναι η γνώση και αν δεν έχεις γνώση κάνεις, αρλούμπες.

»Από πού και ως πού αντλεί το συγκεκριμένο δικαίωμα ο κ. Αυγενάκης; Στη ΔΟΕ δεν εκλέγεσαι κάθε τέσσερα χρόνια. Έχουμε μπερδέψει τη γραβάτα με το παντελόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Θέλει να εξοντώσει ή να αποβάλει ορισμένους ανθρώπους που δεν είναι αρεστοί σε εκείνον ή δεν τον προσκυνούν. Ήδη έχετε αποφανθεί όλοι, αφού σε κάθε κείμενο που αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο βάζετε τη φωτογραφία.

»Ποιος είναι ο Αυγενάκης που θα κάνει κρίση για εμένα; Είπα και πριν, για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις και γνώση. Πήγαμε στο Παγκόσμιο, άλλες χώρες ούτε καν πλησίασαν τη διοργάνωση. Τι σχέση έχει με το πρωτάθλημα; Η ΕΟΚ φωνάζει για αυτό το πρωτάθλημα. Δέκα ξένοι παίκτες στο γήπεδο και είναι σε συνάρτηση το πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα. Όταν δεν δίνεις τη δυνατότητα να αναδείξεις τους Έλληνες παίκτες, δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα για την Εθνική. Δεν είναι δική μου απόφαση».

Για τον Ολυμπιακό και τη διαιτησία: «Γιατί να αλλάξει; Αν κάθε φορά μία ομάδα έχει πρόβλημα, θα πρέπει να αλλάζουμε τους διαιτητές; Όταν κέρδιζε τα πρωταθλήματα, ήταν καλά τότε; Η διαιτησία είναι το πρόβλημα. Αλίμονο, αν εμείς προστρέχαμε σε κάθε τέτοια επιθυμία. Στερούν τη δυνατότητα να υπάρχει ένας ιστορικός σύλλογος από την πρώτη κατηγορία, με όλες τις επιπτώσεις στο άθλημα. Είμαι υπέρ της παρουσίας του Ολυμπιακού στην Α1. Δεν φταίει η ΕΟΚ για αυτά».

Για το αν είχε επικοινωνία με τους Αγγελόπουλους: «Όχι. Προσπάθησα να μιλήσω, αλλά δεν δέχονται καμία επαφή. Να πάω στο γραφείο τους και να τους παρακαλέσω; Το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ είναι αυτό; Αλήθεια; Αυτό είναι το πρόβλημα; Με συγχωρείτε, άλλο είναι το μπάσκετ στην Ελλάδα και άλλο το ελληνικό μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ εκφράζεται από την Εθνική και τα υπόλοιπα τμήματά της. Το μπάσκετ στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον ΕΣΑΚΕ. Να καλέσετε εκείνους να σας απαντήσουν σε αυτά που ρωτάτε για τον Ολυμπιακό. Δεν μου επέτρεψαν να συμβάλω. Οι κ.κ. Αγγελόπουλοι δεν μου το επέτρεψαν. Ακόμα και τώρα είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση».

Για τον Ρικ Πιτίνο και την επερχόμενη ανάληψη της Εθνικής μπάσκετ: «Από την εντύπωση που έχω ο άνθρωπος έρχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Δεν έχει βάλει σε προτεραιότητα τις απολαβές του. Δεν έχω συμφωνήσει με κανέναν, αλλά είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσουμε. Πολύ σύντομα θα συναντηθούμε. Δεν πιστεύω ότι θα χαλάσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Προσβλέπουμε στη βοήθεια του εξωτερικού, αφού πλέον δεν χρησιμοποιούμε στα πρωταθλήματά μας τους ξένους παίκτες. Λέμε έρχεται από το NBA και πότε είχε παίξει; Το 1932… Πρέπει να προστατεύσουμε την ελληνική παραγωγική διαδικασία. Πρόκειται για μία υπόθεση που εξαρτάται από τους ατζέντηδες. Προχθές βγήκε μία τεράστια έρευνα, η Marca και ο Guardian αναφέρθηκαν στον ρόλο των μανατζαρέων στο ποδόσφαιρο».

Για τις εκλογές του 2020 στην ΕΟΚ: «Τι θα γίνει; Θα βγει η ίδια διοίκηση. Θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της Εθνικής στο Προολυμπιακό. Δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από τη διεθνή αθλητική κοινότητα. Η παρέμβαση αυτή δεν επιτρέπεται. Όταν τρέχανε στη FIFA και τι έγινε τελικά; Μας έστειλαν επιτηρητές και πλακωθήκαμε. Δεν είχατε αντιδράσει σε αυτά. Είναι μία επιπόλαια και χωρίς δημοκρατική βάση κίνηση. Τώρα ο νόμος θα προβλέπει και την προσκόμιση πιστοποιητικών γέννησης για την παρουσία ενός προέδρου στη θέση του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης