Με διαπιστωτική πράξη στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 30 Iουλίου, θα αποφασιστεί το μέλλον της Λάρισας στην Basket League που πάντως φαίνεται… δυσοίωνο.

Η διοίκηση της ομάδας της Λάρισας δεν κατέβαλε εμπρόθεσμα, ως όφειλε, το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου της, ήτοι 216.000 ευρώ, για τη συμμετοχή της στην Α1 για πρώτη φορά την περασμένη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε σήμερα (10/7) έκθεσή της προς τον ΕΣΑΚΕ, με την οποία ενημέρωσε τη Λίγκα πως η ΚΑΕ Αγιάς Ερμής (Λάρισα BC), η οποία είχε κληθεί με βάση το άρθρο 68 του νόμου 2725/99, το οποίο αφορά το μετοχικό κεφάλαιο Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού ο νόμος προβλέπει υποβιβασμό στην περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής του ποσού του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ. Αν και η απόφαση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική, ο ΕΣΑΚΕ θα αποφανθεί με διαπιστωτική πράξη.

Δεδομένου ότι, ίδια ήταν και η περίπτωση του Ιωνικού Νικαίας, ο οποίος αποβλήθηκε από την Basket League χθες (9/7), η Λάρισα θα αποβληθεί από τη Basket League.

Πάντως, ο Ιωνικός, αν και αποβλήθηκε, αναμένεται να παραμείνει στην Basket League, καθώς αγόρασε το ΑΦΜ του -«νεοφώτιστου» στην Α1 ανδρών- Διαγόρα Δρυοπιδέων και το νέο όνομα της ομάδας θα είναι Ιωνικός 1965.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης