Για 6η φορά τη φετινή σεζόν και δεύτερη διαδοχική, ο MVP μιας αγωνιστικής στη Euroleague είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Παπανικολάου (17η αγωνιστική) διαδέχτηκε τον συμπαίκτη του Νίκολα Μιλουτίνοφ (16η αγωνιστική) χάρη στα… απίστευτα που έκανε στο παρκέ κόντρα στην Μπασκόνια, στο ΣΕΦ, την Τρίτη (8/1).
Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος MVP για τον Παπανικολάου φέτος, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης 3 φορές και από μία μετρούν οι Βασίλης Σπανούλης και Ζακ Λεντέι. Ως προς τους “back to back” τίτλους MVP, αυτή είναι η 2η φορά φέτος που για τον Ολυμπιακό, αφού είχε ξανασυμβεί στην 13η και 14η αγωνιστική με τους Μιλουτίνοβ και Σπανούλη.

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, συγκέντρωσε απέναντι στην Μπασκόνια 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, καθώς είχε σε 36 λεπτά, 22 πόντους με 0/3 δίποντα αλλά 6/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 2 μπλοκ και 4 κερδισμένα φάουλ. Κυρίως, όμως ήταν ο παίκτης που έστειλε το ματς στην παράταση με ένα απίστευτο τρίποντο. Με δικό του τρίποντο είχε ξεκινήσει και το έξτρα πεντάλεπτο απέναντι στους Βάσκους που παραδόθηκαν εν συνεχεία, μέσα στο ΣΕΦ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης