Ώρες απομένουν πλέον για το τζάμπολ του τελικού της Euroleague. Ο Ολυμπιακός έφτασε ένα βήμα πριν από την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης και οι πρωταγωνιστές της ομάδας του Πειραιά δηλώνουν πανέτοιμοι για τα τελευταία 40 λεπτά στο παρκέ, με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Άλεκ Πίτερς είναι από τους πολύ τυχερούς… αφού στο πρώτο φάιναλ φορ Euroleague της καριέρας του το 2019 κατέκτησε το τρόπαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη (ήταν και η πρώτη χρονιά του στην Ευρώπη) και στο δεύτερο, φέτος, με τον Ολυμπιακό βρίσκεται ήδη στον τελικό έτοιμος για το δύο στα δύο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σταθερότητα, προσαρμογές και… επιστροφές είναι κάποια από τα στοιχεία που έφεραν τον Ολυμπιακό μέχρι τον τελικό, στο Κάουνας, όπως εξήγησε ο Άλεκ Πίτερς, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) , λίγα λεπτά αφού είχε ολοκληρωθεί η προπόνηση των «ερυθρόλευκων» αργά το βράδυ του Σαββάτου (20/5), στη Ζalgirio Arena.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε όλα τα επιθετικά ατού τους να μας νικήσουν στην περιφέρεια ή στη ρακέτα. Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε τους Φερνάντεθ, τον Ροντρίγκεθ, Γιουλ, Ουίλιαμς-Γκος… όλους αυτούς τους παίκτες. Αν βρουν ρυθμό, η άμυνά μας θα βρεθεί σε δύσκολη θέση,» επισήμανε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ και αποκάλυψε πως για ν’ αποσυμπιεστεί πριν κοιμηθεί θα παρακολουθούσε ένα σημαντικό τουρνουά γκολφ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Άλεκ Πίτερς στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ενόψει του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης:

-Άλεκ, το 2019 στο πρώτο φάιναλ φορ Euroleague της καριέρας σου στέφθηκες πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και τώρα, στο δεύτερο, είσαι στον τελικό. Θα το κατακτήσεις ξανά με τον Ολυμπιακό;

ΠΙΤΕΡΣ: «Φυσικά και πιστεύω πως θα το κατακτήσω ξανά. Είναι η σταθερότητα που μας βοήθησε. Νομίζω πως η ομάδα μας είναι σταθερή όλη τη σεζόν. Επικεντρώνομαι στον αγώνα, τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαστε έτοιμοι».

-Ποια θα είναι τα «κλειδιά» σε αυτή την τελευταία «μάχη»;

ΠΙΤΕΡΣ: «Είναι τόσα πολλά! Θα κριθεί στην παραμικρή λεπτομέρεια, τα μικρά, εδώ κι εκεί. Γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε όλα τα επιθετικά ατού τους να μας νικήσουν στην περιφέρεια ή στη ρακέτα. Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε τους Φερνάντεθ, τον Ροντρίγκεθ, Γιουλ, Ουίλιαμς-Γκος… όλους αυτούς τους παίκτες. Αν βρουν ρυθμό, η άμυνά μας θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Να κάνουμε, λοιπόν το καλύτερο που μπορούμε για να μην βρεθούν σε πλεονεκτική θέση».

-Μιας και αναφέρθηκες στα επιθετικά ατού της Ρεάλ Μαδρίτης, πιστεύεις πως αν ο Ολυμπιακός βρεθεί πίσω με -12 πόντους όπως συνέβη με τη Μονακό στον ημιτελικό, θα υπάρχει… γυρισμός;

ΠΙΤΕΡΣ: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Όποτε έχουμε βρεθεί πίσω, έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να επιστρέψουμε. Εύχομαι να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή την κατάσταση προφανώς, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση έχοντας δώσει τον πρώτο αγώνα στο φάιναλ φορ ήδη και είμαστε έτοιμοι για μία ακόμη νίκη».

-Πως θα προετοιμαστείς πνευματικά για τον τελικό;

ΠΙΤΕΡΣ: «Θα δω γκολφ το βράδυ. Διεξάγεται ένα μεγάλο τουρνουά γκολφ στις ΗΠΑ και θα το παρακολουθήσω πριν πέσω για ύπνο. Κατά τα άλλα θα είναι μία βραδιά όπως όλες οι άλλες. Η ίδια ρουτίνα. Δείπνο, παρέα με τους συμπαίκτες και μετά το πρωί θα ξυπνήσω… είναι η μέρα του αγώνα».

-Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που είναι εδώ;

ΠΙΤΕΡΣ: «Να είστε εδώ, να φωνάζετε όσο πιο δυνατά μπορείτε! Να είστε όσο πιο ενθουσιώδεις μπορείτε! Σας χρειαζόμαστε! Λατρεύουμε την υποστήριξή σας. Δεν μπορούμε να νικήσουμε αυτά τα παιχνίδια χωρίς εσάς!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης