Την άποψη ότι η άμυνα θα είναι κλειδί στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια εξέφρασε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, με δηλώσεις του ενόψει της αυριανής (11/11, 21:30) αναμέτρησης με τους Βάσκους στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή η Μπασκόνια είναι η καλύτερη επιθετική ομάδα της Euroleague, σημειώνει σχεδόν 91 πόντους ανά ματς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλή άμυνα και να χαμηλώσουμε τους μέσους όρους της» και γι’ αυτό τόνισε ότι οι «πράσινοι» πρέπει να έχουν ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι από το ξεκίνημα του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει από το ξεκίνημα να παίξουμε με ενέργεια στην άμυνά μας. Η τρανζίσιον άμυνα θα είναι πολύ σημαντική» είπε αρχικά ο Μαυροβούνιος τεχνικός και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή η Μπασκόνια είναι η καλύτερη επιθετική ομάδα της Euroleague, σημειώνει σχεδόν 91 πόντους ανά ματς.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλή άμυνα και να χαμηλώσουμε τους μέσους όρους της. Παράλληλα, στα προηγούμενα ματς ήμασταν καλύτεροι επιθετικά, αλλά και σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε καλοί στην επίθεση. Θα είναι σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα».

Όσον αφορά το πώς θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι πέρασε μια εβδομάδα με προπονήσεις στην Αθήνα, ο 52χρονος προπονητής είπε: «Μπορώ να πω ότι κάναμε σχεδόν όλες τις προπονήσεις μας δίχως απουσίες. Είναι η περίοδος που δουλεύουμε και βελτιώνουμε όσα πρέπει. Ελπίζω πως θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, μιλώντας για το «κλειδί» του αγώνα με την Μπασκόνια επισήμανε: «Όπως είπα, είναι πολύ σημαντικό το πώς θα παίξουμε στην άμυνα. Η Μπασκόνια έχει ποιότητα στην επίθεση. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι στα… βασικά, στην άμυνα ένας εναντίον ενός, την pick ‘n roll άμυνα και τα box out, που θα είναι εξίσου σημαντικά. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Στο μεταξύ, από πλευράς των παικτών του Παναθηναϊκού μίλησε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος τόνισε πως οι «πράσινοι» πρέπει να περιορίσουν τα λάθη τους, τα οποία τους κόστισαν στον αγώνα με την Παρτιζάν, και να παίξουν καλή άμυνα.

«Δεν πρέπει να κάνουμε πολλά λάθη, γιατί στο παιχνίδι με την Παρτιζάν μας κόστισαν τα πολλά λάθη. Όταν σταματήσαμε να κάνουμε λάθη επιστρέψαμε σιγά-σιγά στο παιχνίδι, αλλά τελικά χάσαμε με δύο πόντους» είπε ο Αμερικανός φόργουορντ και συνέχισε:

«Αν όμως εμφανιστούμε σκληροί, όπως πρέπει να είμαστε, και κάνουμε καλά τη δουλειά μας, δείχνοντας αυτή την επιθετικότητα που είχαμε στο προηγούμενο ματς κόντρα στην Παρτιζάν, θα είμαστε καλά. Προσωπικά για μένα θα είναι καλύτερο ματς. Έχω πλέον δουλέψει με τους συμπαίκτες μου και νομίζω ότι θα είναι μία ευκαιρία για μένα να δείξω τι μπορώ να κάνω».

Για το γεγονός ότι η Μπασκόνια είναι πρώτη στους πόντους στην Euroleague, καθώς έχει πετύχει κατά μέσο όρο 90.8 στα έξι ματς της τρέχουσας σεζόν, ο 27χρονος φόργουορντ τόνισε: «Είναι πρώτοι στους πόντους στην Euroleague, κάτι που σημαίνει πως σουτάρουν καλά.

Σουτάρουν με πάνω από 40% στο τρίποντο και θα πρέπει αυτό να τους το χαλάσουμε. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα ένας εναντίον ενός, απέναντι σε παίκτες όπως ο Μάρκους Χάουαρντ και να τα δώσουμε όλα στην ομαδική άμυνα, ώστε να τους σταματήσουμε».

Τέλος, μιλώντας για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα ο Μπέικον είπε: «Όλα είναι υπέροχα. Λατρεύω να παίζω στο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κουλτούρα και για μένα το να είμαι εδώ για το υπόλοιπο της σεζόν και την επόμενη είναι κάτι εντυπωσιακό. Θέλω να δείξω τι μπορώ να κάνω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης