Η πειθαρχία και η ηρεμία της ομάδας αποτελούν το πρωταρχικό μέλημα του προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό ξεκαθάρισε σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον Λέτο, ενώ… πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση για την τιμωρία του.
«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης δημιουργήθηκε θέμα με τον ποδοσφαιριστή Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος, για πολλοστή φορά, υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, αναγκάζοντάς με να τον στείλω στα αποδυτήρια. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημέρωσα την διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια να αποφασίσει σχετικά. Όπως έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, για εμένα πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η πειθαρχία και η ηρεμία της ομάδας, η οποία είναι πάνω απ’ όλους μας» ήταν η δήλωση του Ισπανού τεχνικού.
Το παρασκήνιο στον Ολυμπιακό με τον Λέτο
Κι εκεί που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να εξασφαλίσει το δανεισμό για δεύτερη χρονιά του Σεμπαστιάν Λέτο από τη Λίβερπουλ, ομάδα η οποία έχει τα δικαιώματά του, το σκηνικό άλλαξε άρδην…
Το χθεσινό επεισόδιο ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» στις σχέσεις, Βαλβέρδε – Λέτο, έτσι πλέον ο Αργεντινός μέσος θα πρέπει να θεωρείται ξένο σώμα για την πειραιώτικη ομάδα. Ο Ισπανός τεχνικός δεν είναι διατεθειμένος πλέον να ρίξει νερό στο… κρασί του, ειδικά από την στιγμή που η διοίκηση του Ολυμπιακού, πήρε θέση υπέρ του, καθώς η γραμμή που κρατά σε ανάλογες περιπτώσεις είναι ότι: «τα θέματα πειθαρχίας τα διαχερίζεται ο προπονητής».
Που πηγάζει η κόντρα;
Βαλβέρδε και Λέτο ποτέ δεν είχαν… θερμές σχέσεις. Το περιβάλλον του Αργεντινού υποστηρίζει ότι παρότι ο ίδιος ήρθε με όρεξη να προσφέρει, ο Ισπανός τεχνικός ποτέ δεν τον πίστεψε ως παίκτη, με αποτέλεσμα να χάσει την αυτοπεποίθησή του και να προβαίνει σε… σπασμωδικές κινήσεις.
Η άποψη του Βαλβέρδε είναι λίγο διαφορετική. Ο Ισπανός λέει στο περιβάλλον του ότι ο Λέτο ήρθε υπεροπτικά στην ομάδα και ότι από την πρώτη στιγμή δεν υπάκουε στις εντολές του και δημιουργούσε προβλήματα. Μάλιστα δέχεται ότι μπορεί ο ίδιος να ήταν λίγο σκληρός μαζί του, αλλά η στάση του ήταν η ίδια με όλους τους ποδοσφαιριστές για να μην χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων.
Ποια είναι η αλήθεια; Μάλλον κάπου στη μέση…
Αποτέλεσμα το χθεσινό επεισόδιο, όπου η συμπεριφορά του Λέτο ήταν αχαρακτήριστη… Όλα ξεκίνησαν όταν ο γυμναστής Ασπιάθου προέτρεψε τον Αργεντινό να δείξει περισσότερο πάθος και έλαβε την απάντηση «είσαι μ…ς», ενώ το ίδιο… επίθετο άκουσε και ο Βαλβέρδε όταν επενέβη. Τα… αίματα άναψαν, ο Ισπανός τον έστειλε στα αποδυτήρια. Όμως ο Λέτο έκανε μια… στάση στο δίχτυ με τις μπάλες, με τις οποίες άρχισε να σημαδεύει προς την πλευρά των προπονητών. Κι ήταν αρκετά εύστοχος, καθώς πέτυχε όλους τους στόχους… Άνοιξε τη μύτη του Κόβατς, χτύπησε στην πλάτη τον Βαλβέρδε και τον Ασπιάθου.
Η Λίβερπουλ ζητά 12 εκ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Λέτο
Πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το… διαζύγιο του Λέτο με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν αναμένεται να ξαναφορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Άλλωστε συμπλήρωσε τις 30 συμμετοχές, για τις οποίες υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του.
Ο μάνατζερ του 23χρονου μέσου Φερνάντο Κοσεντίνο αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα για να συζητήσουν το θέμα, ωστόσο θεωρείται απίθανο να συνεχιστεί η συνεργασία.
Το ποσό που ζητά η Λίβερπουλ για να παραχωρήσει τον Λέτο (12 εκατομμύρια ευρώ) θεωρείται απαγορευτικό για τον Ολυμπιακό.
(Πρώτη καταχώρηση: 3 Μαρτίου, 10:15)
Διαβάστε επίσης:
Νέο επεισόδιο Βαλβέρδε – Λέτο, 2 Μαρτίου 2009, 20:59

