Η Neuralink, η εταιρεία νευροτεχνολογίας του Ελον Μασκ, με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι έλαβε την εδώ και καιρό πολυπόθητη για την ίδια έγκριση έναρξης δοκιμών των εγκεφαλικών της εμφυτευμάτων σε ανθρώπους.

Η Neuralink ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα μικροτσίπ της για τη θεραπεία παθήσεων όπως η παράλυση και η τύφλωση και να βοηθήσει ορισμένα άτομα με αναπηρία να χρησιμοποιούν υπολογιστές και κινητή τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τσιπ – τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε πιθήκους – έχουν σχεδιαστεί για να ερμηνεύουν τα σήματα που παράγονται στον εγκέφαλο και να μεταδίδουν πληροφορίες σε συσκευές μέσω Bluetooth.

Ο Μασκ είχε επίσης στο παρελθόν προτείνει ότι η προτεινόμενη τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση των ανησυχιών σχετικά με τους ανθρώπους που εκτοπίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ανακοινώνοντας τα νέα της Πέμπτης στο Twitter , η Neuralink μίλησε για ένα «σημαντικό πρώτο βήμα που μια μέρα θα επιτρέψει στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έγκριση ήταν «το αποτέλεσμα της απίστευτης δουλειάς της ομάδας Neuralink σε στενή συνεργασία με τον FDA», ανέφερε.

Η εταιρεία υποσχέθηκε περισσότερες πληροφορίες “σύντομα” σχετικά με τα σχέδια εγγραφής των συμμετεχόντων στη δοκιμή.

Ο ιστότοπός της υπόσχεται ότι η «ασφάλεια, η προσβασιμότητα και η αξιοπιστία» αποτελούν προτεραιότητες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μηχανικής της.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα εμφυτεύματα εγκεφάλου του Neuralink θα απαιτήσουν εκτεταμένες δοκιμές για να ξεπεραστούν τεχνικές και ηθικές προκλήσεις, εάν πρόκειται να γίνουν ευρέως διαθέσιμα.

Η εταιρεία – η οποία συνιδρύθηκε από τον κ. Μασκ το 2016 – έχει επανειλημμένα υπερεκτιμήσει την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά της.

Ο αρχικός του στόχος ήταν να ξεκινήσει να φυτεύει τσιπς σε ανθρώπινους εγκεφάλους το 2020, προκειμένου να τιμήσει μια δέσμευση που είχε γίνει τον προηγούμενο χρόνο. Αργότερα ορκίστηκε να ξεκινήσει το 2022.

Η επιχείρηση υπέστη άλλη μια καθυστέρηση τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, αφού φέρεται να τέθηκε υπό έρευνα για εικαζόμενες παραβιάσεις της καλής διαβίωσης των ζώων στο έργο της. Νωρίτερα αρνήθηκε παρόμοιους ισχυρισμούς .

Η ανακοίνωσή του σχετικά με την έγκριση του FDA για ανθρώπινες δοκιμές ακολουθεί πρόσφατες ειδήσεις για μια παρόμοια ανακάλυψη που περιλαμβάνει εμφυτεύματα εγκεφάλου από Ελβετούς ερευνητές. Ένας παράλυτος άνδρας από την Ολλανδία μπόρεσε να περπατήσει απλά σκεπτόμενος – χάρη σε ένα σύστημα εμφυτευμάτων που μεταδίδουν ασύρματα τις σκέψεις του στα πόδια και τα πόδια του.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης