Μια νέα συμφωνία σύναψαν η SEGA με τη Microsoft, η οποία προβλέπει τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών από την πρώτη με τη χρήση της υπηρεσίας Azure, της δεύτερης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των δύο εταιρειών, πρόκειται για μια στρατηγική συμμαχία που θα επιτρέψει στην ιαπωνική εταιρεία -στο κοντινό, αλλά και στο μακρινό μέλλον- να δημιουργήσει projects μεγάλου βεληνεκούς σε περιβάλλον επόμενης γενιάς, χάρις στην υπηρεσία υπολογιστικού νέφους της Microsoft. Η εν λόγω συμφωνία αφορά και την πρωτοβουλία “Super Game” της SEGA, την οποία η εταιρεία περιγράφει με λέξεις-κλειδιά όπως “παγκόσμια”, “online”, “κοινότητα” και “αξιοποίηση IP”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Yukio Sugino, πρόεδρος και COO της SEGA Corporation, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, τόσο για την πρωτοβουλία “Super Game” συγκεκριμένα, όσο και για τη γενικότερη συνεργασία με τη Microsoft. «Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια συμμαχία που εκμεταλλεύεται τόσο τις ικανότητες μας στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών, όσο και την προηγμένη τεχνολογία της Microsoft», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Sugino.

Από πλευράς της, η CVP της Microsoft Corporation, Sarah Bond, τόνισε την αδιαμφισβήτητη αξία της SEGA στον χώρο και εξέφρασε τον ενθουσιασμό της Microsoft για αυτή τη συνεργασία, υποσχόμενη ότι «μαζί θα αναδημιουργήσουμε τον τρόπο που αναπτύσσονται, φιλοξενούνται και “τρέχουν” τα βιντεοπαιχνίδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης