Του Παύλου Κρούστη

Πάνε αρκετοί μήνες από τότε που μάθαμε για την επιστροφή των Google Services στις συσκευές της HONOR. Φυσικά, κάτι τέτοιο έβγαζε νόημα, καθώς η εταιρεία πλέον δεν είναι sub-brand της HUAWEI, ώστε να υπόκειται στις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα πλέον. Παρ’ ό,τι περιμέναμε να εμφανιστεί με το πλήρες «οπλοστάσιό» της στην Ευρώπη, η νέα εποχή της HONOR δεν ξεκίνησε με το «υπερ-τηλέφωνο» HONOR Magic 3, όπως θα θέλαμε ιδανικά, αλλά με το HONOR 50: ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας με premium χαρακτηριστικά, που έχει όμως τα φόντα να δώσει στην εταιρεία και πάλι πίσω το μερίδιό της στην αγορά και να τη βάλει και πάλι στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεσαία κατηγορία φυσικά σημαίνει ότι το τηλέφωνο απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό και ενδεχομένως ήταν σωστή η απόφαση της HONOR να “brand-άρει” την επιστροφή της με αυτήν τη συσκευή. Από την άλλη, ο ανταγωνισμός στη μεσαία κατηγορία έχει γίνει πιο σκληρός από ποτέ, με τη Xiaomi να… μην αστειεύεται και τη realme να «πυροβολά» συσκευές, ενώ και οι υπόλοιπες εταιρείες φέτος παρήγαγαν άρτια mid-rangers. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο της μεσαίας κατηγορίας έχει ανέβει πολύ με πανίσχυρους επεξεργαστές, κάμερες και όλα τα υπόλοιπα κομφόρ. Έχει λοιπόν το HONOR 50 ό,τι χρειάζεται για τη μεγάλη επιστροφή. Η απάντηση είναι «ναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, έχουμε δύο τεράστια «δαχτυλίδια» για τις κάμερες στο πίσω μέρος, που αποτελούν και το σήμα-κατατεθέν της συσκευής. Είναι σίγουρα χαρακτηριστικό σημείο και παρ’ ό,τι μπορεί να ξενίσει κάποιους, σίγουρα διαθέτει στιλ. Τα χρώματα, στα οποία κυκλοφορεί, είναι εντυπωσιακά. Το Emerald Green, το οποίο δοκιμάσαμε είναι σίγουρα πολύ όμορφο, όμως είναι η υφή της πλάτης είναι μαγνήτης για δακτυλικά αποτυπώματα. Η συσκευή είναι εξαιρετικά λεπτή και η μπροστινή μεριά εντυπωσιάζει με την κυρτή οθόνη, που δίνει πιο premium αίσθηση από την πλειοψηφία του ανταγωνισμού.
 

Το HONOR 50 γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό όταν ενεργοποιηθεί η οθόνη, αφού έχουμε εξαιρετική ποιότητα. Μιλάμε για AMOLED στις 6,57” με ανάλυση 2340 x 1080 και ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz. Μπορεί και αναπαράγει HDR περιεχόμενο με αρκετά υψηλή μέγιστη φωτεινότητα για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ και το default χρωματικό προφίλ, το “Vivid”, είναι ιδιαίτερα καλά ρυθμισμένο. Παρ’ ό,τι η συσκευή δυστυχώς διαθέτει μόνο ένα ηχείο, η εμπειρία θέασης είναι απολαυστική.

Σε αυτό βοηθά και η αυτονομία, η οποία είναι κάτι παραπάνω από ιδανική αφού εύκολα μιλάμε για σχεδόν 2 ημέρες μέσης χρήσης, με την μπαταρία στα 4,300 mAh, ενώ η ταχύτητα φόρτισης είναι εξαιρετική, στα 66W, με περίπου 65% μέσα σε μισή ώρα και περίπου 50 λεπτά για πλήρη φόρτιση (0-100%).
 

Η πολύ καλή διαχείριση πόρων έρχεται φυσικά με τον Snapdragon 778G της Qualcomm, τον πρώτο Snapdragon, που βλέπουμε σε τηλέφωνο της εταιρείας στη χώρα μας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους καλύτερους στην κατηγορία του και φυσικά δεν απογοητεύει. Η συσκευή τρέχει Android 11 με UI το Magic 4.2, που θα φανεί πολύ γνώριμο στους χρήστες. Επιτέλους ξανά πλήρης υποστήριξη των Google Services με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όσοι χρήστες είχαν… «ξεβολευτεί», θα χαρούν να μάθουν ότι και πάλι θα έχουν πρόσβαση σε Google Maps, Google Drive και τις υπόλοιπες εφαρμογές της Google, που είχαν αναγκαστεί να αποχωριστούν, ενώ το νέο interface είναι «σφαίρα». Το βρήκαμε εξαιρετικά σχεδιασμένο και με ιδιαίτερα γρήγορη απόκριση. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει λάβει update για Android 12, κάτι που θα γίνει, όμως η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει για πόσα χρόνια θα παίρνει updates η συγκεκριμένη συσκευή πέραν φυσικά από τις ενημερώσεις ασφαλείας. Οι επιδόσεις γενικά κα στο gaming ήταν αναμενόμενες για την κατηγορία του επεξεργαστή με γενική απροβλημάτιστη χρήση.

Φτάνοντας στις κάμερες, πάλι το HONOR 50 δεν απογοητεύει. Έχουμε βασικό αισθητήρα στα 108MP με φωτογραφίες μέσω pixel binning στα 12MP. Οι πεντακάθαρες φωτογραφίες οφείλονται στον ιδιαίτερα μεγάλο αισθητήρα (1/1.52” – 0.7μm pixel size) με διάφραγμα f/1.9. Οι λήψεις σε κάθε περίσταση ήταν εντυπωσιακές και καλύτερες από τη μέση απόδοση για την κατηγορία, καθώς φαίνεται πως η φωτογραφία ήταν ένα από τα σημεία, στα οποία εστίασε η εταιρεία. Οι νυχτερινές επίσης είχαν πολύ καλή οξύτητα, αλλά και χρώματα στη λειτουργία «Νυκτός». Το bokeh εφέ επίσης εξαιρετικό με πολύ καλή αναγνώριση. Το HONOR 50 διαθέτει παράλληλα έναν ικανοποιητικό υπερ-ευρυγώνιο στα 8MP (f/2.2), έναν macro στα 2MP κι έναν depth sensor στα 2MP, όπως συνηθίζεται. Οι selfies επίσης είναι ικανοποιητικές μέσω του αισθητήρα των 32MP. Σε βίντεο έχουμε ανάλυση 4Κ στα 30 fps ή 1080 στα 60 fps και το αποτέλεσμα είναι και πάλι σε πολύ καλά επίπεδα, με υψηλό δυναμικό εύρος και αρκετά καλά χρώματα.
 

Το τηλέφωνο έρχεται σε τρία χρώματα (Frost Crystal, Emerald Green και Midnight Black) και 2 εκδόσεις: μία με 6GB RAM και 128GB αποθ. χώρο και μία με 8GB RAM και 256GB αποθ. χώρο. Οι τιμές τους είναι στα €549 και €649 αντίστοιχα. Είναι ελαφρώς πιο ακριβό απ’ ό,τι θα περιμέναμε, όμως αυτήν τη στιγμή είναι σε προσφορά στα €479 και €579 αντίστοιχα και είναι αρκετά πιο δελεαστικό.

Το HONOR 50 είναι μια συσκευή που θα ικανοποιήσει όλους τους απαιτητικούς σύγχρονους καταναλωτές, που θέλουν ένα smartphone για κάθε χρήση. Συγκεκριμένα, μπορεί να μην έρχεται πρώτο σε κάποια κατηγορία, όμως καταφέρνει να στέκεται πολύ καλά σε όλους τους επιμέρους τομείς: φωτογραφία/βίντεο, οθόνη, αυτονομία και επιδόσεις. Αν ήταν λίγο καλύτερο σε κάποιον από αυτούς, τότε θα μιλούσαμε για το κορυφαίο της κατηγορίας του, όμως ακόμα κι έτσι, είναι μια τρομερά ελκυστική πρόταση.

Βαθμολογία

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε από την εταιρεία για τις ανάγκες του review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης