Έπειτα από το πιο πρόσφατο update του Samsung Galaxy S20 Ultra, που διόρθωσε τα προβλήματα της κάμερας, χρήστες ανακάλυψαν νέο σημαντικό πρόβλημα: η οθόνη γίνεται πράσινη υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
 

Μέλη του επίσημου Samsung Community αναφέρουν ότι το πρόβλημα εμφανίζεται όταν η οθόνη έχει ρυθμό ανανέωσης 120Hz και η φωτεινότητα είναι πάνω από 25% ή η μπαταρία είναι χαμηλή. Όταν ο ρυθμός ανανέωσης είναι στα 60Hz, δεν εμφανίζεται το πρόβλημα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ ό,τι φαίνεται, το “πρασίνισμα” της οθόνης ήρθε μετά την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας, του Απριλίου και επηρεάζει μόνο τις εκδόσεις με Exynos επεξεργαστή, τις συσκευές δηλαδή που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα έγινε θέμα στα φόρουμ της εταιρείας και η ανισότητα ανάμεσα στις Exynos και Snapdragon εκδόσεις του τηλεφώνου, αφού ο Exynos δεν μπορεί να φτάσει τις επιδόσεις του Snapdragon 865.
 

Η λειτουργία στα 120Hz είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του S20 Ultra, καθώς ο χρήστης απολαμβάνει ομαλότερη εικόνα, όμως καταναλώνεται σημαντικά περισσότερη ενέργεια που έχει ορατό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα με την πράσινη οθόνη φαίνεται να είναι θέμα του λογισμικού και αναμένεται ανακοίνωση και επίλυση από τη Samsung με νεότερο update.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης