Κάθε Σεπτέμβρη, η Apple καταφέρνει να ενθουσιάσει τα πλήθη των οπαδών της τεχνολογίας, παρουσιάζοντας την αιχμή της μέσω των νέων iPhone και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Η στιγμή που περιμέναμε έφτασε, με την εταιρεία να εστιάζει στην παρουσίαση των τριών νέων μοντέλων iPhone, αλλά και στη νέα σειρά Apple Watch – Series 4, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

iPhone XS / iPhone XS Max

To iPhone XS Max έχει τη μεγαλύτερη οθόνη που έχει υπάρξει σε κινητό της Apple
Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν τα iPhone XS και iPhone XS Max. Πρόκειται για τους διαδόχους του περυσινού iPhone X, που ήταν και το πρώτο τηλέφωνο της εταιρείας με OLED οθόνη. Όπως δείχνει και το “S” στο όνομα της συσκευής δεν αποτελεί το μεγάλο βήμα στην επόμενη γενιά, αλλά όπως και προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας που είχαν επίσης το “S” στο όνομά τους, έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις επάνω στο αρκετά καινοτόμο iPhone X του 2017.

Η Apple φέρνει πρώτη από όλους τα πρώτα τσιπ με αρχιτεκτονική στα 7nm, κάτι που αναμένεται σύντομα να κάνουν και οι ανταγωνιστές. Το A12 Bionic όμως είναι το πρώτο που περνά τη γραμμή του τερματισμού και θα κυκλοφορήσει άμεσα μαζί με τα νέα iPhone XS και iPhone XS Max. O Phil Schiller ανέφερε ότι πρόκειται για το πιο ισχυρό chip που υπάρχει σε smartphone αυτήν τη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει 6-πύρηνη CPU και 4-πύρηνη GPU (έως και 50% πιο γρήγορη από το περσινό Α11). Το A11 είχε 2-πύρηνο Neural Engine, το οποίο ήταν σχεδιασμένο να αναλαμβάνει εργασίες σχετιζόμενες με την τεχνητή νοημοσύνη. Η φετινή έκδοση φτάνει τους αντίστοιχους 8 πυρήνες και ενώ το περσινό μοντέλο μπορούσε να αναλάβει 600 δισ. λειτουργίες το δευτερόλεπτο, η νέα έκδοση καταφέρνει να φτάσει τα 5 τρισ. / δευτερόλεπτο.

Το iPhone XS είναι στις 5,8 ίντσες, ενώ το iPhone XS Max είναι στις 6,5 ίντσες. Και τα δύο διαθέτουν TrueDepth κάμερα με υποστήριξη FaceID και διπλή κάμερα στην πίσω μεριά.

Πέραν του μεγέθους, οι δύο συσκευές είναι ολόιδιες. Το iPhone XS Max είναι το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple και παράλληλα έρχεται με μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία θα κρατά κατά το ήμισυ περισσότερο από το περσινό iPhone X, σύμφωνα με την Apple.

Τόσο οι μπροστινές, όσο και οι πίσω κάμερες του iPhone XS και του iPhone XS Max έχουν την ίδια ανάλυση με τις αντίστοιχες του iPhone X (7MP η μπροστινή κάμερα και 12 οι πίσω), αλλά έρχονται με βελτιωμένους αισθητήρες για ακόμα πιο καθαρές φωτογραφίες. Η Apple παρουσίασε επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζει Smart HDR. Η λειτουργία πορτρέτου έρχεται επίσης βελτιωμένη, ενώ θα μπορείτε να ρυθμίσετε το depth of field ακόμα και μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Οι συσκευές έχουν αλουμινένια και γυάλινη κατασκευή και έρχονται με οθόνες OLED Super Retina. H ανθεκτικότητα σε σκόνη και νερό πλέον είναι IP68, που είναι η ισχυρότερη και τα τηλέφωνα μπορούν να βυθιστούν στα 2 μέτρα νερού έως και 30 λεπτά. Η Apple αναφέρει ότι τα τηλέφωνα έχουν περάσει από τεστ με καφέ, σόδα και χυμό πορτοκάλι.

Οι νέες συσκευές θα έρθουν με το νέο λειτουργικό της Apple, iOS 12.

Τα iPhone XS και iPhone XS Max θα είναι διαθέσιμα από τις 28 Σεπτεμβρίου και στην Ελλάδα. Η τιμή του XS ξεκινά από τα 999 δολάρια και του XS Max από τα 1099 δολάρια (64GB – 1099$, 256GB – 1249$, 512GB – 1449$). Αναμένονται σύντομα και οι τιμές για Ελλάδα. Και οι δύο συσκευές θα διατίθενται σε Space Gray, Silver και Gold χρώματα σε εκδόσεις με 64/256/512 GB.

iPhone XR

Εκτός των πρωταγωνιστών, η Apple ήθελε να αφήσει και μια έκπληξη για το τέλος, για την οποία όμως φυσικά ήδη γνωρίζαμε. Εκτός των δύο iPhone XS, παρουσίασε και ένα φθηνότερο iPhone, το XR. Εκτός από την χαμηλότερη τιμή έρχεται και σε ιδιαίτερη γκάμα από χρώματα: κόκκινο, κίτρινο, κοραλί, μπλε, λευκό και μαύρο.

Χρησιμοποιεί οθόνη Liquid Retina LCD (και όχι OLED όπως τα δύο πιο ακριβά μοντέλα) στις 6,1 ίντσες και η ανάλυσή της είναι στα 1792×828. Επίσης δεν υπάρχει 3D touch και τα stereo ηχεία που υπάρχουν στα άλλα μοντέλα.


Δεν υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα όμως σε σχέση με τα XS, καθώς θα τροφοδοτείται από το ίδιο πανίσχυρο τσιπ, το Bionic A12, και θα έχει βελτιωμένη απόδοση μπαταρίας σε σχέση με τις προηγούμενες σειρές iPhone. Υπάρχει μία μονή κάμερα στο πίσω μέρος που χρησιμοποιεί τον κύριο αισθητήρα της διπλής των XS μοντέλων, η οποία όμως θα είναι σε θέση να τραβήξει φωτογραφίες με θολωμένο background, όπως έχει καταφέρει και η Google, παρά τον μονό αισθητήρα. Η μπροστινή θα υποστηρίζει FaceID.

Η τιμή του ξεκινά από τα 749 δολάρια (250 δολάρια πιο κάτω από την χαμηλότερη του XS) και έρχεται σε 64,128 και 256GB. Το iPhone XR θα καθυστερήσει και θα έρθει περίπου έναν μήνα μετά τα XS μοντέλα, στις 26 Οκτωβρίου.

Apple Watch Series 4

Η Apple παρουσίασε και τη νέα σειρά των Apple Watch – Series 4. Τα νέα “έξυπνα” ρολόγια της Apple τροφοδοτούνται από τα νέα τσιπ S4, έχουν βελτιωμένο γυροσκόπιο, που επιτρέπει την αναγνώριση ακόμη και… τούμπας του χρήστη, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν και ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα Apple Watch 4 μπορείτε να διαβάστε πατώντας εδώ.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης