[Ενημέρωση 10/12/2020]: Η τιμή τους στην Ελλάδα θα είναι €649 και θα είναι διαθέσιμα “σύντομα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ρχική Δημοσίευση]:

Εδώ και καιρό γνωρίζαμε ότι η Apple ετοιμάζει τα πρώτα της over-ear ακουστικά και παρά τις φήμες που έλεγαν ότι θα καθυστερήσουμε να τα δούμε, τελικά η εταιρεία μόλις τα παρουσίασε και επίσημα.
 

Τα AirPods Max, όπως ονομάζεται το νέο headset της Apple κοστίζει 549 δολάρια ή για την ευρωπαϊκή αγορά, περίπου 600 ευρώ. Τα ακουστικά είναι αρκετά ακριβά και ανήκουν στην premium κατηγορία, που συνήθως βλέπουμε τα προϊόντα για audiophiles. Ακόμη δεν είναι γνωστό όμως εάν η εταιρεία στοχεύει σε αυτήν την αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά έχουμε την αιχμή της τεχνολογίας με ενεργή ακύρωση θορύβου, προσαρμοζόμενο EQ, “απίστευτο high-fidelity ήχο”, σύμφωνα με την Apple και υποστήριξη spatial audio. H εταιρεία χρησιμοποιεί το δικό της τσιπ, H1, ενώ η σύνδεση είναι μέσω Bluetooth 5.0. Υπάρχει lightning θύρα για τη φόρτιση και η αυτονομία φτάνει τις 20 ώρες με ενεργή την ακύρωση θορύβου ή το spatial audio.

 

 

 

Διαθέτει touch, αλλά και φυσικά κουμπιά για όλες τις λειτουργίες, όπως τη λήψη κλήσεων, την αναπαραγωγή τραγουδιών και την ενεργοποίηση της Siri. Υπάρχει επίσης ξεχωριστό κουμπί για τη διαχείριση της ακύρωσης θορύβου, αλλά και ένα “transparency mode” , που επιτρέπει ενίσχυση του περιβαλλοντικού ήχου, για να μπορέσετε να ακούσετε τι συμβαίνει γύρω σας, χωρίς να βγάλετε τα ακουστικά. Δεν υπάρχει κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Η Apple έχει τοποθετήσει αισθητήρες που εντοπίζουν πότε τα φοράτε για πλήρη αυτοματοποίηση, ενώ οι ίδιοι σένσορες χρησιμοποιούνται και για τη λήψη δεδομένων των φυσικών σας χαρακτηριστικών, ώστε γίνει χρήση τους για βελτίωση του ήχου.
 

Έχει συνολικά 9 μικρόφωνα, με τα 6 από αυτά να χρησιμοποιούνται για την ακύρωση θορύβου και τα άλλα τρία για φωνή και μικτή χρήση. Τα ακουστικά είναι αρκετά βαριά, στα 385 γρ. με υφασμάτινο headband για τη στήριξη. Το πλαίσιο είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και επιτρέπει την περιστροφή των earcups ανεξάρτητα. Δεν υπάρχει τρόπος να διπλώσουν όμως.

Θα κυκλοφορήσουν σε space gray, silver, sky blue, green και pink χρώματα. Η κυκλοφορία θα ξεκινήσει στην Αμερική στις 15 Δεκεμβρίου, με τιμή τα 549 δολάρια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης