Η Apple εργάζεται επάνω σε ένα MacBook Air 15 ιντσών και ένα νέο MacBook 12 ιντσών, σύμφωνα με το Bloomberg και κάποιες άλλες πήγες που γνωρίζουν τα σχέδια της Apple. Οι πήγες αναφέρουν επίσης ότι τα νέα MacBook θα είναι εξοπλισμένα με τα M2 chips, που θα χρησιμοποιεί η Apple στα MacBook Pro.

Το MacBook Air των 15 ιντσών θα έχει εξωτερικά την ίδια εμφάνιση με το MacBook Air των των 13.6″, που παρουσιάστηκε στο WWDC την περασμένη Δευτέρα. Αυτό συνεπάγεται ότι το νέο μοντέλο θα έχει εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση και καθόλου κωνικές άκρες. Επίσης, η οθόνη θα έχει μια μικρή εγκοπή για την κάμερα. Το πληκτρολόγιο θα περιλαμβάνει πλήκτρα πολλαπλών λειτουργιών, καθώς φυσικά και το Touch ID. Ο υπολογιστής αναμένεται να “φοράει” τον επεξεργαστή Μ2, όπως και το νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τις πήγες, ο νέος υπολογιστής πιθανόν να έρθει την άνοιξη του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης η εταιρεία φαίνεται να εργάζεται επάνω σε ένα ακόμη μοντέλο, 12 ιντσών, που θα έρθει στο τέλος του 2023 ή στις αρχές του 2024. Ωστόσο, οι πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι τα νέα μοντέλα θα ακολουθήσουν την ίδια στρατηγική της Apple και θα δούμε αναβαθμίσεις του Μ2, όπως έγινε με τον προκάτοχο του, δηλαδή με τους M1 Pro και M1 Max.

Συγκεκριμένα ο M2 Max φημολογείται ότι θα ενσωματώνει 12 πυρήνες και κάρτα γραφικών με έως και 38 πυρήνες. Επίσης η Apple δήλωσε ότι ο Μ2 είναι ισχυρότερος κατά 20% από τον Μ1. Σύμφωνα με το Bloomberg θα δούμε μια παρόμοια αύξηση απόδοσης και στα νέα μοντέλα MacBook Pro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, το νέο MacBook Air 13,6 ιντσών της Apple που παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα  στο WWDC αναμένεται να ξεκινήσει να αποστέλλεται από τον επόμενο μήνα λόγω της παγκόσμιας έλλειψης υλικών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης