Η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, Take-Two Interactive, ενίσχυσε σημαντικά τη θέση της στην αγορά του mobile gaming, μέσω συμφωνίας για την απόκτηση της εταιρείας Zynga, που δραστηριοποιείται στις κατηγορίες των βιντεοπαιχνιδιών για κοινωνικά δίκτυα και των παιχνιδιών για κινητά, προς 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Take-Two Interactive δήλωσε ότι θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Zynga προς 9,86 δολάρια έκαστη, αντιπροσωπεύοντας το 64% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της στις 7 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγοραστής βρίσκεται πίσω από τεράστια franchise παιχνιδιών, όπως οι σειρές Grand Theft Auto και Red Dead Redemption.

Η Take-Two Interactive αναμένει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίου κόστους σε συνέργειες εντός των δύο πρώτων ετών από το κλείσιμο της συμφωνίας και επίσης υπολογίζει σε καθαρά ετήσια κέρδη άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που θα έρθουν με την πάροδο του χρόνου μέσω της δημιουργίας νέων παιχνιδιών για κινητά, τα οποία θα χρησιμοποιούν τις δικές της IP (πνευματική ιδιοκτησία / σειρές παιχνιδιών), μαζί με επιπλέον ευκαιρίες, που θα προκύψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία χαρακτήρισε τη συμφωνία ως συνδυασμό δύο παγκόσμιων ηγετών στον κλάδο της διαδραστικής ψυχαγωγίας. Το χαρτοφυλάκιο της Zynga περιλαμβάνει τα πασίγνωστα FarmVille, CRS Racing και Golf Rival.

Η Take-Two Interactive μίλησε επίσης για τις δυνατότητες του mobile gaming, δηλώνοντας ότι ήταν το «ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα» στον κλάδο. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της T2, Strauss Zelnick, είπε ότι η συμφωνία βοήθησε να δημιουργηθεί μια «ηγετική θέση στην κατηγορία των παιχνιδιών για κινητά».
 

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει αργότερα μέσα στο έτος.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης