Ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε τη γεύση του περιεχομένου που βλέπετε στην οθόνη σας, ίσως και όχι. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Meiji, Homei Miyashita, παρουσίασε το Taste the TV, ένα σετ που μπορείτε να γλείψετε για να αντιληφθείτε τη γεύση του περιεχομένου της οθόνης σας. Το πρωτότυπο μοντέλο στέλνει ηλεκτρικά σήματα σε 10 ειδικά “σπρέι γεύσης” για να δημιουργήσει μοναδικές γεύσεις ψεκάζονται σε μια επιφάνεια, την οποία μπορεί να γλείψει ο χρήστης.
 

Η συσκευή αναπτύσσεται εδώ και πολύ καιρό. Ο Miyashita παρουσίασε τη βασική ιδέα ενός “συνθεσάιζερ γεύσης” την άνοιξη του 2020 και προσέφερε μια πρώτη ματιά στο προϊόν τον περασμένο Οκτώβριο. Ακούγεται σίγουρα περίεργο, ωστόσο, ο Miyashita δεν το βλέπει απαραίτητα ως τέχνασμα που θα προστεθεί στις συμβατικές τηλεροάσεις (όπως για παράδειγμα η 3D απεικόνιση). Αντίθετα, φανταζόταν μια τέτοια οθόνη ως εργαλείο για μάγειρες και σομελιέ, και ήλπιζε ακόμη και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου θα μπορούσατε να “κατεβάζετε γεύσεις” όπως ακριβώς κατεβάζετε τραγούδια ή βίντεο. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε συνταγές από όλο τον κόσμο, ενώ μένετε στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο για να κατασκευάσει ο ίδιος το πρωτότυπο και υπολόγισε ότι μια τελική έκδοση που θα μπορούσε να λανσαριστεί στην αγορά θα κόστιζε περίπου 875 δολάρια για να κατασκευαστεί, ωστόσο δεν σχεδιάζει ακόμη κάτι τέτοιο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης