Καιρός να κόψεις κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες που δεν συνειδητοποιείς ότι σου αφήνουν λιγότερο χρόνο για να κάνεις αυτά που πραγματικά σου αρέσουν.
 

Ο χρόνος είναι χρήμα όπως λέει ένα κλασικό ρητό και η πραγματικότητα είναι ότι, στη σημερινή εποχή, ο ελεύθερος χρόνος είναι κάτι εξαιρετικά πολύτιμο. Το τρέξιμο που έχεις καθημερινά για δουλειά και λοιπές υποχρεώσεις περιορίζει τον χρόνο που διαθέτεις για τον εαυτό σου και αυτά που πραγματικά σου αρέσουν. Ίσως ήρθε, λοιπόν, ο καιρός να κόψεις κάποιες καθημερινές συνήθειες και να εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο για αγαπημένα χόμπι, αλλά και ποιοτική επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους. Κι, όμως, μπορεί να γίνει ευκολότερα απ’ όσο πιστεύεις, αρκεί να αλλάξεις μερικές μικρές, καθημερινές συνήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνε λίστες και οργάνωσε τις εκκρεμότητές σου
 

Όσο και αν, κάποιες φορές, προτιμάς να δρας παρορμητικά σε κάποιες καταστάσεις ή σύμφωνα με τη διάθεση της στιγμής, είναι σαφές πως η σωστή οργάνωση σε κάνει να κερδίζεις χρόνο. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να προσπαθήσεις να είσαι περισσότερο οργανωτικός, όσον αφορά εκκρεμότητές σου. Ένας τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι κάνοντας λίστες με ό,τι έχεις να διεκπεραιώσεις (τόσο όσον αφορά τη δουλειά, όσο και τις προσωπικές σου υποχρεώσεις), αξιοποιώντας τις δυνατότητες κάποιου σχετικού προγράμματος στον υπολογιστή ή το κινητό σου. Σκέψου ότι όταν γνωρίζεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις είσαι πιο γρήγορος και αποτελεσματικός και αυτό δεν αφορά μόνο τη δουλειά σου. Για παράδειγμα, σκέψου μία επίσκεψη στο σουπερμάρκετ και πόσο χρόνο θα κερδίσεις αν έχεις σημειώσει από πριν τι πρέπει να ψωνίσεις: Μπαίνεις, πας απευθείας στους διαδρόμους που έχουν τα πράγματα στη λίστα σου και κατευθύνεσαι στο ταμείο. Και ένα tip: βάλε στην αρχή της ημέρας σου τις πιο δύσκολες υποχρεώσεις σου, καθώς έχει αποδειχθεί ότι, όταν καταφέρεις να ολοκληρώσεις κάτι δύσκολο, μετά τα υπόλοιπα φαίνονται πιο εύκολα και διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιόρισε τις ειδοποιήσεις σου
 

Πιστεύεις ότι, αν βάλεις στο κινητό σου περισσότερες ειδοποιήσεις για όσα έχεις να κάνεις, θα κερδίσεις χρόνο και θα είσαι περισσότερο αποδοτικός; Κι όμως, μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Αρχικά, κάθε φορά που το κινητό σου σε ειδοποιεί για κάτι, αυτό αποτελεί μία καλή αφορμή για… διάλειμμα, που μπορεί να οδηγήσει σε ανούσιο “σκρολάρισμα” και να σε αποσυντονίσει χειρότερα (δεν το αποκαλούν άδικα “doomscrolling”!). Δοκίμασε, λοιπόν, να βάζεις λιγότερες ειδοποιήσεις, αξιολογώντας τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται μία θορυβώδη υπενθύμιση (το smartphone σου σού επιτρέπει να καθορίσεις ποιες εφαρμογές θα σε ενοχλούν με ήχο ή θα ενεργοποιούν την οθόνη του), ενώ, αν χρειάζεται, μπορείς να θέτεις χρονικά διαστήματα στα οποία θα κλείνεις εντελώς τα notifications σου (π.χ. να γίνεται έλεγχος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μόνο μία φορά κάθε μισή ώρα αντί για κάθε 5 λεπτά), ώστε να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος σε αυτό το οποίο κάνεις. Κάπως έτσι, μπορεί να ολοκληρώσεις κάποιο project νωρίτερα, ώστε να έχεις χρόνο για εκείνο τον καφέ που έχεις υποσχεθεί εδώ και μία εβδομάδα στους φίλους σου.
 

Χρησιμοποίησε συσκευές smart home
 

Το έξυπνο σπίτι, πέρα από το σε διευκολύνει όσο βρίσκεσαι σ’ αυτό, μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο και… όσο λείπεις από αυτό. Το ότι μπορείς να διαχειριστείς συσκευές από το smartphone σου είναι κάτι που μπορεί να σε σώσει σε πολλές περιπτώσεις. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να βάλεις εκείνο το πλυντήριο που έχεις προγραμματίσει, όσο λείπεις από το σπίτι; Ή να ανάψεις τον θερμοσίφωνα την ώρα που φεύγεις από το γραφείο, ώστε το νερό να είναι έτοιμο μόλις φτάσεις; Σκέψου smart και, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο για τον εαυτό σου, τους ανθρώπους σου, τις βόλτες, αλλά και τη διασκέδασή σου. Αν οι συσκευές σου δεν είναι smart, σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να τους προσθέσεις την αντίστοιχη λειτουργικότητα, απλά συνδέοντάς τις σε μια smart πρίζα αντί σε μια απλή.

Απόφυγε την αναμονή σε ουρές και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Να πώς!
 

Η νέα πραγματικότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και οι τεχνολογικές εξελίξεις, επιτρέπουν πλέον να κάνεις πολλά από όσα παλαιότερα απαιτούσαν γραφειοκρατία και αναμονή σε ουρές, από την ασφάλεια του καναπέ σου. Έτσι, πλέον, μπορείς πανεύκολα να κάνεις μία εξουσιοδότηση, να λάβεις ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο ή ακόμη και να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα χωρίς να πρέπει να επισκεφθείς κάποιο κατάστημα.
 

Η Eurobank λανσάρει την υπηρεσία “Έναρξη συνεργασίας εξ αποστάσεως για φυσικά πρόσωπα”, που σου επιτρέπει να ανοίξεις λογαριασμό και να αποκτήσεις κωδικούς e-Banking από το κινητό σου και μόνο, μέσα σε λίγα λεπτά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Eurobank Mobile App.
 

Η διαδικασία είναι απλή, μέσα από κατανοητά βήματα: Απλά κατεβάζεις το Eurobank Mobile App, από το Google Pay ή το App Store, επιλέγεις “Άνοιγμα Λογαριασμού” και ακολουθείς τις απλές οδηγίες. Συμπληρώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία, ταυτοποιείσαι μέσω υποβολής των σχετικών εγγράφων, επικοινωνείς online μέσω video με εκπρόσωπο της εταιρείας και δημιουργείς κωδικούς e-Banking. Ακολούθως, ενημερώνεσαι με SMS για την έκβαση του αιτήματός σου και, μετά, μπορείς να κάνεις login στο e-Banking και στο m-Banking. Παράλληλα με την έναρξη σχέσης, αποκτάς λογαριασμό και χρεωστική κάρτα Eurobank Debit Mastercard.
 

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όσους είναι μόνιμοι κάτοικοι, φορολογούνται αποκλειστικά στην Ελλάδα και διαθέτουν ελληνικό έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο), έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν διαθέτουν κανένα προϊόν στην Eurobank, ενεργό ή ανενεργό. Είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο μέσω του Eurobank Mobile App, διευκολύνοντας φυσικά και περιοχές στις οποίες δεν υπάρχουν καταστήματα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης