Το Popcorn Time, η πλατφόρμα streaming πειρατικών ταινιών, που κάποτε ήταν δημοφιλής, έκλεισε. Οι αρχικοί προγραμματιστές του απέσυραν την υπηρεσία λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του, το 2014. Όμως, δεδομένου ότι το project ήταν ανοιχτού κώδικα, άλλοι προγραμματιστές μπόρεσαν να συνεχίσουν από εκεί που το σταμάτησαν, ενώ έκτοτε σταμάτησε και ξεκίνησε ξανά η λειτουργία του αρκετές φορές. Δεν είναι βέβαιο ότι το Popcorn Time σταμάτησε πλέον οριστικά, αλλά τα στοιχεία αναζήτησης δείχνουν ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την πλατφόρμα.
 

Οι προγραμματιστές της εφαρμογής δημοσίευσαν ένα γράφημα στο site της πλατφόρμας που δείχνει τις σχετικές αναζητήσεις για τα τελευταία 7 χρόνια. Από αυτό το γράφημα φαίνεται ότι το 2015 υπήρχε ισχυρή ζήτηση για την εν λόγω υπηρεσία, ενώ περίπου στις αρχές του 2017 σημείωσε σοβαρή πτώση και παράλληλα, οι αριθμοί δείχνουν μηδενικό ενδιαφέρον μέσα στο 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γράφημα δείχνει την πτώση ενδιαφέροντος για την υπηρεσία από το 2016 κι έπειτα

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ομάδα πίσω από το Popcorn Time ανακοίνωσε τη διακοπή της υπηρεσίας μέσω email. Αν και δεν αναφέρθηκαν νομικοί λόγοι, πιθανώς να έπαιξαν ρόλο, αφού στο παρελθόν υπήρχαν αντίστοιχα θέματα. Η αρχική έκδοση μπορεί να έκλεισε μετά την εμπλοκή των Αρχών και διάφορα στούντιο του Hollywood είχαν προβεί σε μηνύσεις κατά μεμονωμένων χρηστών που κατέβασαν και μοιράστηκαν παράνομα ταινίες.
 

Οι προγραμματιστές του Popcorn Time είχαν αναφέρει πως δεν ευθύνονται οι ίδιοι, καθώς η υπηρεσία στην πραγματικότητα δεν φιλοξενεί πειρατικό περιεχόμενο. Αντίθετα, βασιζόταν σε ένα σύστημα κοινής χρήσης (peer-to-peer) και παρείχε πρόσβαση σε περιεχόμενο που φιλοξενείται σε υπολογιστές άλλων ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης