Διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα για 17χρονο λόγω της επιδημίας που ξέσπασε στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 08:54
Διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα για 17χρονο λόγω της επιδημίας που ξέσπασε στις ΗΠΑ

Ένα 17χρονο αγόρι από το Μίσιγκαν, που «κινδύνευε άμεσα να πεθάνει» εξαιτίας των επιπτώσεων του ατμίσματος παράνομων προϊόντων, υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων, ανακοίνωσε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ.

Πρόκειται για την «επιδημία» που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με εκατοντάδες κρούσματα πνευμονοπάθειας, τα οποία οι Αρχές αποδίδουν στο άτμισμα ουσιών που περιέχουν κάνναβη, ενώ, σύμφωνα με νεότερη έρευνα του αμερικανικού ΚΕΕΛΠΝΟ (CDC) που έλαβε δείγματα από 29 ασθενείς, οι ουσίες αυτές περιείχαν οξικό άλας βιταμίνης E. 

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Henry Ford έγινε μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους της βιομηχανίας του ατμίσματος, καθώς η κυβέρνησή του εξετάζει την εφαρμογή νέων κανονισμών.

«Η ζωή του εφήβου αυτού βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο, εάν δεν υποβαλλόταν σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων» δήλωσε ο δρ Χασάν Νέμεχ, διευθυντής χειρουργικής στο πανεπιστήμιο, ανακοινώνοντας την επέμβαση την οποία πραγματοποίησε στα μέσα Οκτωβρίου μαζί με δύο άλλους χειρουργούς και ομάδα ειδικών.

Ο νεαρός εισήχθη στο νοσοκομείο St.John’s του Ντιτρόιτ στις 5 Σεπτεμβρίου με συμπτώματα που έμοιαζαν με πνευμονία και διασωληνώθηκε μία εβδομάδα αργότερα, καθώς η αναπνοή του γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Henry Ford στις 3 Οκτωβρίου σε κρίσιμη κατάσταση και έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Βρέθηκε στην πρώτη θέση στον κατάλογο των υποψηφίων για μεταμόσχευση και η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Η οικογένεια του αγοριού, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, ζήτησε από τους γιατρούς να δημοσιοποιήσουν «τις φρικτές επιπτώσεις του ατμίσματος που απειλούν τη ζωή» των χρηστών του.

«Μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι ζωές μας άλλαξαν για πάντα. (Ο έφηβος) από εκεί που ζούσε μια συνηθισμένη ζωή ενός υγιούς 17χρονου αθλητή (…) ξύπνησε διασωληνωμένος, με δύο νέους πνεύμονες, αντιμέτωπος με μια μακρά και επώδυνη ανάρρωση, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει τη δύναμή του και την κινητικότητά του, οι οποίες έχουν επηρεαστεί σοβαρά» επεσήμανε η οικογένεια του 17χρονου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 09:18