Η παρηγορητική φροντίδα βελτιώνει την ποιότητα ζωής ηλικιωμένων που λαμβάνουν μακροχρόνια φροντίδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Hebrew SeniorLife’s Hebrew Rehabilitation Center and Institute for Aging Research δήλωσαν ότι οδήγησε σε σημαντική μείωση των επισκέψεων στα επείγοντα, καθώς και της κατάθλιψης σε ηλικιωμένους ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρηγορητική φροντίδα αποσκοπεί στο να μειώνει τα συμπτώματα -όπως πόνο, ναυτία και κούραση- ασθενών με σοβαρές νόσους. Τα ευρήματα δείχνουν τη δυνατότητά της να βελτιώσει την ποιότητα του τέλους της ζωής ασθενών με μακροχρόνια φροντίδα, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η έρευνα, που διήρκεσε 2 χρόνια και δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Gerontologist», περιέλαβε 250 ηλικιωμένους που λάμβαναν μακροχρόνια φροντίδα. Οι μισοί έλαβαν παρηγορητική φροντίδα. Όσοι την έλαβαν χρειάστηκαν περίπου τις μισές επισκέψεις στα επείγοντα και ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσους δεν λάμβαναν παρηγορητική φροντίδα.

Η ερευνήτρια Jody Comart δήλωσε ότι πολλοί ασθενείς φοβούνται έναν οδυνηρό και μη αξιοπρεπή θάνατο. Η ομάδα παρηγορητικής φροντίδας αποτελεί διακριτικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να καταστήσει αποτελεσματικότερη τη μακροχρόνια φροντίδα των ασθενών και ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος της συγκεκριμένης ακριβής υπηρεσίας για το σύστημα υγείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης