Zougla Newsroom 

Με πολύ σταθερά βήματα και με ένα στοχευμένο business plan, η Οικογένεια Αποστολόπουλου συνεχίζει εδώ και 36 χρόνια να διευρύνει και να βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον Όμιλο του Ιατρικού Kέντρου. Όλα αυτά τα χρόνια, η «επιταγή» του ιδρυτή και Προέδρου κ. Δρ. Γιώργου Αποστολόπουλου ήταν και θα είναι πάντα μονοσήμαντη. Όπως λέει και ο ίδιος σε δημόσιες δηλώσεις του: «Πρέπει να γυρίζουμε πάντα πίσω στην κοινωνία ένα μικρό κομμάτι από αυτό που μας προσφέρει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έγινε ο πρώτος και σημαντικός αρωγός στον Εθνικό Σχεδιασμό της κυβέρνησης για την μεγάλη ανάγκη σε κλίνες αλλά και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο ιδρυτής του Ομίλου, Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος χωρίς να σκεφτεί το  οικονομικό κόστος διέθεσε υποδομές με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε τα Δημόσια νοσοκομεία να μην αποδυναμωθούν και να μπορέσουν να  αντέξουν από τη φονική πανδημία αλλά και από τους εκατοντάδες διασωληνωμένους.

Η στήριξη στο Ε.Σ.Υ. στα απανωτά χτυπήματα της πανδημίας

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και των δύσκολων ωρών λόγω της πανδημίας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού, Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος στήριξε ενεργά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παραχωρώντας, στο πρώτο κύμα, δωρεάν, με άμεση ισχύ, στο υπουργείο Υγείας μία από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το «Ιατρικό Περιστερίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, και με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στη συμπρωτεύουσα, έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας μία νοσηλευτική πτέρυγα δυναμικότητας 50 κλινών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, προς χρήση του από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για non COVID-19 περιστατικά.

Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος Με αυτό τον τρόπο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας  αποφορτίστηκε από τη νοσηλεία περίπου 450 ασθενών σε μηνιαία βάση. Για τη νοσηλεία των ασθενών αυτών το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, το κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διέθεσε τις υπερσύγχρονες υποδομές του, το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του και τους κορυφαίους ιατρούς του. Επιπλέον ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε και στην επικουρική κάλυψη των εφημεριών του ΕΣΥ, επίσης για non COVID-19 περιστατικά.

Ο τρόπος με τον οποίο η ιδιωτική Υγεία συνεχίζει να συνδράμει το κράτος και την κοινωνία στον αγώνα που δίνουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 στην Ελλάδα δεν περνά φυσικά απαρατήρητος από τους πολίτες. Οι δωρεές και οι προσφορές συνεχίζονται ακόμα και σήμερα που το δημόσιο σύστημα υγείας υφίσταται τεράστια πίεση και αποδεικνύεται τελικά απροετοίμαστο παρά τις προειδοποιήσεις πολλών επιστημόνων.

Ο Όμιλος, όπως έγινε ευρέως γνωστό, με επιστολή του προέδρου του Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχώρησε εθελουσίως στο Yπουργείο Υγείας το «Ιατρικό Περιστερίου», με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί, για τη νοσηλεία ασθενών πια με Covid-19. Έτσι, από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

H μονάδα αυτή του Ιατρικού έχει δυναμικότητα 70 συμβατικών κλινών Covid και 6 ΜΕΘ. Όλα διατίθενται για περιστατικά κορωνοϊού, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια στα δημόσια νοσοκομεία για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην πίεση, που, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει όλο τον Μάρτιο.

Ιατρικό Κέντρο ΠεριστερίουΓια τη συγκεκριμένη ενέργεια, ο Γιώργος Αποστολόπουλος δήλωσε στο zougla.gr: «Ο Όμιλός μας έκανε το αυτονόητο. Αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κοκκινίσει, δεν μπορεί να είναι αμέτοχος και να μη συνδράμει με όλες τις δυνάμεις που έχει για τη βοήθεια του Ε.Σ.Υ..Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε προσφέρει στο Ε.Σ.Υ. και συνεχίζουμε να προσφέρουμε. Οφείλω μεγάλες ευχαριστίες στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής. Αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και πήραμε την απόφαση να πράξουμε το αυτονόητο, να δώσουμε την κλινική για Covid περιστατικά. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά το κάναμε και φυσικά σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου “Aττικόν”. Aυτή τη στιγμή η κλινική διαθέτει 70 κλίνες και 6 ΜΕΘ.Τα 36 χρόνια που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, η ελληνική κοινωνία μάς έχει αγκαλιάσει. Τώρα κάτι πρέπει να της επιστρέψουμε. Αυτή η κίνηση είναι μια επιστροφή στον ελληνικό λαό για αυτά που μας έδωσε απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια».

 Η εξελικτική  πορεία

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984, με την ίδρυση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι από τον Δρ. Γιώργο  Αποστολόπουλο.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραμένει πιστός στη διαρκή του δέσμευση να βρίσκεται «πάντα ένα βήμα μπροστά», προσφέροντας κορυφαίες και καινοτόμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.

Σήμερα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει 7 υπερσύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και τη ΓΑΙΑ Μαιευτική-Γυναικολογική, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, το Ιατρικό Ψυχικού, το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, το Ιατρικό Δάφνης και το Ιατρικό Περιστερίου.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει συνολικά 1.200 κλίνες, συνεργάζεται με περισσότερους από 2.800 κορυφαίους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με διεθνή εμπειρία, διαθέτει 4 ιδιόκτητα διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία και έχει σταθερές συνεργασίες στη Βόρεια Αφρική και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο ‘Ομιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει σταθερά στην επιστημονική πρωτοπορία και την τεχνολογία αιχμής, με σκοπό να ανεβάζει διαρκώς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Πιστός στο όραμα του ιδρυτή του να αναστρέψει το κύμα ροής Ελλήνων ασθενών προς το εξωτερικό τη δεκαετία του ’80, ο Όμιλος έχει πλέον περάσει «ένα βήμα μπροστά», θέτοντας ως προτεραιότητα την προσέλκυση διεθνών ασθενών στην Ελλάδα, συνεισφέροντας, έτσι, στην εθνική οικονομία με συντονισμένες ενέργειες ιατρικού τουρισμού.

Τέλος, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, συντεταγμένα, παρέχει κίνητρα στους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό και απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες, τους κινητοποιεί και συντονίζει την επιστροφή τους στη χώρα μας, ούτως ώστε να βοηθήσουν και να πρωτοστατήσουν στο χτίσιμο της καινούριας Ελλάδας και στην αναστροφή του φαινομένου του brain drain.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης