Το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε τελικά στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας. Ο άνδρας από τη Γαλλία υποστήριξε πως είχε τραυματιστεί και ο ίδιος γι΄αυτό και άργησε να εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 60χρονη γυναίκα που μαζί με τα δύο αδέλφια της επέβαινε στη βάρκα όταν τους εμβόλισε το 12μετρο φουσκωτό.

Όσα είπε ο 44χρονος χειριστής του φουσκωτού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος ιδιοκτήτης του ταχύπλοου παραδέχτηκε πως ήταν ο χειριστής την ώρα του δυστυχήματος. 

Όπως ανέφερε στις Αρχές, αρχικά βοήθησε ώστε να εντοπιστεί στη θάλασσα η μία σορός ενώ ο δικηγόρος του επεσήμανε πως ο πελάτης του πως έπεσε πολλές φορές στη θάλασσα ψάχνοντας και τους άλλους δύο ανθρώπους. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο χειριστής του φουσκωτού υποστήριξε ότι το αλιευτικό που εμβόλισε δεν είχε φώτα.

Παράλληλα, είπε πως τραυματίστηκε και για αυτό το λόγο πήγε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνεχεία επικοινώνησε με τον δικηγόρο του για να παρουσιαστεί στο Λιμενικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 44χρονος έδωσε δεύτερη κατάθεση στους Λιμενικούς και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα του Ναυπλίου

Μετά την κατάθεσή του ο Γάλλος υποβλήθηκε σε αιματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Το μοιραίο φουσκωτό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος χειριστής κτηματομεσίτης στο Πόρτο Χέλι.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του το Σάββατο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης ο Γάλλος φέρεται να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. 

Στο ταχύπλοο σκάφος, εκτός του χειριστή, επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά) και παραμένουν στο Λιμεναρχείο για να δώσουν λεπτομέρειες για την τραγωδία.

Την ίδια ώρα στο σημείο της τραγωδίας συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστεί και να ανελκυστεί το ξύλινο σκάφος που βυθίστηκε μετά τον εμβολισμό του.

Η τραυματισμένη γυναίκα που βρισκόταν στο μικρό αλιευτικό σκάφος, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας και το πρωί του Σαββάτου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική του Αγίου Σάββα.

Τα αίτια της σύγκρουσης των δύο σκαφών δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί ενώ ο θαλάσσιος χώρος όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν ελέγχθηκε από δύτες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης: Παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης