ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Στο νησί θα βρεθούν, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, Ρώσοι εκπρόσωποι προκειμένου να συμμετάσχουν στο φόρουμ με την ονομασία “Ρωσική εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά”.
Με τελευταίο σταθμό τους, το νησί μας, ολοκληρώνεται ένα επταήμερο που είναι αφιερωμένο στην ιστορική μνήμη, στις τέχνες και στον πολιτισμό και είναι χαρακτηριστικό, πως χρόνο με το χρόνο συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των Επτανησίων με τους Ρώσους. Το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για βελτίωση των τουριστικών σχέσεων, αλλά και της φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ζακύνθου.
Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τις δυο πλευρές, όταν καθόρισαν τις λεπτομέρειες του προγράμματος, επισημαίνοντας, ότι στόχος είναι να μπουν γερά θεμέλια φιλίας και να προβληθεί η Ζάκυνθος ως ξεχωριστός τουριστικός προορισμός στη ρωσική αγορά. Σε αυτό άλλωστε, έχει βοηθήσει πολύ η αδελφοποίηση της Ζακύνθου με την Αγ. Πετρούπολη, ενώ το ενδιαφέρον των Ρώσων για το νησί έχει αυξηθεί με την απευθείας αεροπορική σύνδεση.
imerazante.gr

