Τα πρώτα αποτελέσματα της μακροσκοπικής μελέτης του σκελετού που βρέθηκε κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου αναμένεται να ανακοινωθούν έως την Τρίτη, (πιθανόν και το βράδυ της Δευτέρας).

Εκτός από το φύλο, η μακροσκοπική μελέτη την οποία έχουν αναλάβει δύο καθηγήτριες, μία από το Αριστοτέλειο και μία από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο, θα δώσει την ηλικία και το ύψος του νεκρού ή της νεκρής βάσει των οποίων ιστορικοί και αρχαιολόγοι θα μπορέσουν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην ταυτότητα του ενοίκου του τάφου. Ακριβέστερη εικόνα θα έχουν οι επιστήμονες αφού γίνουν και τεστ DNA στα οστά που έχουν εντοπιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμία πληροφορία για την ταυτότητα του νεκρού δεν έδωσε η επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη, η οποία βραβεύτηκε από τον δήμο Σερρών.

Νωρίτερα την Κυριακή κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ότι οι σημαντικές ανακοινώσεις θα γίνονταν σήμερα, κάτι όμως που διέψευσαν στο zougla.gr, πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πάντως η αρχαιολογική έρευνα στον λόφο Καστά δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς από τη γεωφυσική διασκόπηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δύο σημεία στα οποία ενδεχομένως να υπάρχουν κτίσματα, κάτι που θα εξακριβωθεί με ανασκαφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε όλα τα ρεπορτάζ και τις ειδήσεις του zougla.gr για την Αμφίπολη 

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης