Στροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι κάνει η Jeep όσον αφορά στη σχεδίαση και τον χαρακτήρα του Cherokee ή Liberty, όπως είναι γνωστό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η αμερικανική μάρκα με τη βοήθεια της Fiat έχει διαφοροποιήσει πλήρως την εικόνα του μεσαίου SUV, αλλά και τη φιλοσοφία του.

Όπως φαίνεται από την πρώτη ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, το νέο Cherokee έχει πλέον crossover χαρακτήρα, αφήνοντας κατά μέρος τα όποια «άγρια» χαρακτηριστικά των προκατόχων του. Στόχος της Jeep είναι να παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο με χαμηλότερου κυβισμού κινητήρες, καλύτερες επιδόσεις, πιο άνετο στον δρόμο και, φυσικά, με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του Cherokee θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulietta, έχοντας ελαφρύτερο βάρος και πιο μοντέρνα χαρακτηριστικά. Η τετρακίνηση δεν θα λείπει, ωστόσο με την τοποθέτηση μικρότερων κινητήρων, όπως ο 1,4 MultiAir και ο 1.8 turbo της ιταλικής φίρμας, θα κερδίζει σε κατανάλωση και εκπομπές CO2. Τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται και με νέο αυτόματο κιβώτιο.

Όσο για το λανσάρισμά του, υπολογίζεται στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2014, με την επίσημη παρουσίασή του να γίνεται στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης