Πρόγραμμα ελέγχου στα μοντέλα Beetle και Jetta, εκτελεί η Kosmocar A.E., Γενικός Εισαγωγέας αυτοκινήτων VW στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά 289 Beetle και μόλις ένα Jetta, που παρήχθησαν από το 2011 έως το 2014. Σε αυτά, υπάρχει το ενδεχόμενο μετά από οπίσθια σύγκρουση ή σε πολύ γρήγορη οδήγηση με την όπισθεν πάνω από ένα υψηλό εμπόδιο (π.χ. πολύ υψηλό κράσπεδο) να προκληθούν παραμορφώσεις στα διαμήκη ψαλίδια του πίσω άξονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν η παραμόρφωση αυτή δεν διαπιστωθεί, τότε σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο μπορεί το ψαλίδι που έχει υποστεί παραμόρφωση να σπάσει. Στα προς ανάκληση αυτοκίνητα θα τοποθετηθούν ένθετες πλάκες στην εσωτερική πλευρά των διαμηκών ψαλιδιών του ημιάκαμπτου πίσω άξονα, έτσι ώστε, σε περίπτωση παραμόρφωσης, να παράγουν ένα ηχητικό σήμα που θα ενημερώνει ότι υπάρχει ζημιά στον πίσω άξονα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το παραπάνω ζήτημα. Όπως αναφέρει η εισαγωγική εταιρεία, η διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των προς ανάκληση οχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει μέσω συστημένων επιστολών, προκειμένου να προσέλθουν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες Service VW για τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την «Εξυπηρέτηση Πελατών Volkswagen» στο τηλέφωνο 210 9981100.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης