Έπειτα από 40 χρόνια λειτουργίας, το εργοστάσιο του ομίλου PSA Peugeot-Citroen στο Aulnay της Γαλλίας έκλεισε οριστικά τις πύλες του πριν από λίγες μέρες, με τους 3.000 υπαλλήλους να μένουν χωρίς δουλειά.


Έντονες οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η πρώτη μονάδα κατασκευής αυτοκίνητων που βάζει λουκέτο στη Γαλλία την τελευταία 20ετία και, δυστυχώς, δεν θα είναι η μόνη. Ο όμιλος PSA ανακοίνωσε ότι τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να κλείσουν και άλλα εργοστάσια, ενώ θα απολυθούν συνολικά 11.200 εργαζόμενοι.

Στις εγκαταστάσεις του Aulnay γινόταν η συναρμολόγηση των μοντέλων της Peugeot και της Citroen, και συνολικά παρήχθησαν 8.568.391 αυτοκίνητα. Το τελευταίο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής ήταν ένα C3.


Άνεργοι έμειναν 3.000 άνθρωποι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα περισσότερα εργοστάσια στην Ευρώπη λειτουργούν στο 80% των δυνατοτήτων τους περίπου, προκειμένου να είναι επικερδή, και σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν κάνει περικοπές. Αν λειτουργούσαν μόνο οι μονάδες που απαιτούνται σύμφωνα με την υπάρχουσα ζήτηση, τότε θα έπρεπε να βάλουν λουκέτο τουλάχιστον αλλά 18 εργοστάσια!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης