Η Φινλανδία είναι η χώρα με τον αυστηρότερο και για πολλούς, πιο δίκαιο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς τα πρόστιμα για παραβάσεις, καθορίζονται από το εισόδημα του οδηγού.

Αν παραβιάσεις τα όρια ταχύτητας και είσαι φτωχός, θα λάβεις ένα μικρό πρόστιμο. Αν είσαι πλούσιος όμως, όπως ο κύριος Reima Kuisla, τότε το ποσό ανεβαίνει σε απίστευτα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγες μέρες, ο εν λόγω κύριος καταγράφηκε από κάμερα της Τροχαίας να κινείται με το όχημα του με ταχύτητα 103 χλμ./ώρα., σε δρόμο που το όριο ήταν 80 χλμ./ώρα. Οι Αρχές, αφού έλεγξαν τα εισοδήματά του και είδαν ότι ανέρχονται σε 6,5 εκατομμύρια ευρώ, του επέβαλαν πρόστιμο 54.000 ευρώ.

Ο Reima Kuisla, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι για 23 χλμ./ώρα. παραπάνω, έλαβε τόσο υψηλό πρόστιμο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο facebook. Για την ιστορία, να σημειώσουμε πως το ρεκόρ στη συγκεκριμένη χώρα, το κατέχει από το 2003 η Jussi Salonoja, καθώς υποχρεώθηκε να πληρώσει 170.000 ευρώ!, διότι ξεπέρασε το όριο ταχύτητας για 40 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης