Η εξέλιξη και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στον τομέα του αυτοκινήτου προχωρούν με εκπληκτικούς ρυθμούς, με τις εταιρείες να λανσάρουν συνεχώς καινούργιες καινοτομίες, συστήματα κίνησης, εναλλακτικές μορφές ενέργειας και πολλά άλλα. Τα αυτόματα κιβώτια στα μεγάλα πολυτελή αυτοκίνητα είναι πλέον οκτώ σχέσεων, ωστόσο στο μέλλον θα δούμε ακόμα και 9 ή 10 σχέσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», GM και Ford εργάζονται ήδη πάνω σε μια νέα γενιά αυτόματων κιβωτίων 9 και 10 σχέσεων για επιβατικά αυτοκίνητα, με την παρουσίασή τους να αναμένεται τον επόμενο κιόλας μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κιβώτια ταχυτήτων με μεγάλο αριθμό σχέσεων επιτρέπουν στον κινητήρα να λειτουργεί πιο αποδοτικά και σε μεγαλύτερο φάσμα των στροφών, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

Η συνεργασία των δύο αμερικανικών κολοσσών δεν αποτελεί καινοτομία φυσικά, καθώς εκτός των Mercedes, BMW και Porsche στην Ευρώπη και η Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει ότι από το 2014 θα έχει στην γκάμα της 10άρι αυτόματο κιβώτιο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης