Το πολυ-αναμενόμενο hypercar της σουηδικής φίρμας, είναι γεγονός. Η Koenigsegg έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία του «εξωπραγματικού» αυτοκίνητου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το One:1 υιοθετεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και θα παραχθεί σε έξι μόλις μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη πουληθεί. Τροφοδοτείται από ένα V8 twinturbo κινητήρα 5.0 λίτρων, απόδοσης 1.341 ίππων και 1.371 Nm ροπής! Το βάρος του αμαξώματος είναι στα 1.340 κιλά, η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 440 χλμ./ώρα και για να πιάσει από στάση τα πρώτα 400 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 20 δευτερόλεπτα!!

Το απίστευτο υπερ-αυτοκίνητο, «πατάει» σε carbon ζάντες 19 ιντσών εμπρός και 20’’ πίσω, με τα ελαστικά να έχουν εξελιχθεί ειδικά για την περίπτωσή του. Ο κινητήρας, εκτός από βενζίνη, μπορεί να καταναλώσει αγωνιστικό καύσιμο αλλά και Ε85 βιοκαύσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει ενεργή πίσω πτέρυγα, αεραγωγούς σε όλο το μήκος και πλάτος, διαχύτη για καλύτερη ροή του αέρα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα και πλαϊνά splitters.

Η κάθετη δύναμη που παράγεται στα 257 χλμ./ώρα είναι 610 κιλά και στα 440 χλμ./ώρα εκτινάσσεται στα 810 κιλά. Το εσωτερικό είναι πέρα από κάθε φαντασία, δίνοντας την αίσθηση στον οδηγό ότι βρίσκεται σε μαχητικό αεροσκάφος.

Στόχος της Koenigsegg είναι να σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής και όπως φαίνεται, το One:1 θα γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης