Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας μεγάλη εμπειρία από αγώνες στο εξωτερικό και με πολύ δυνατά αυτοκίνητα, ο Δημήτρης Δεβερίκος ετοιμάζεται να κάνει… ποδαρικό στην πίστα του Ντουμπάι. Συγκεκριμένα ο Έλληνας αγωνιζόμενος θα συμμετάσχει από την Πέμπτη 8 μέχρι το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Ντουμπάι, εκπληρώνοντας μία επιθυμία που είχε από παλιά.

Ο Δημήτρης Δεβερίκος έχει κατακτήσει τους τίτλους στο βρετανικό και ισπανικό πρωτάθλημα GT τις χρονιές 2005 και 2013 αντίστοιχα
Ποδαρικό με… Ferrari!

Ο αγώνας διεξάγεται για 10η φορά στο υπερσύγχρονο αυτοκινητοδρόμιο των 5.390 μέτρων και έχει πλέον καθιερωθεί σαν το πρώτο ραντεβού της χρονιάς για τους αγώνες πίστας. Φέτος μάλιστα, απέκτησε την αναγνώριση της FIA και αποτελεί τον πρώτο γύρο του νεοσύστατου θεσμού FIA International Endurance Series. Ο Δημήτρης Δεβερίκος θα τρέξει με μία εντυπωσιακή Ferrari 458 Italia κατηγορίας GT3 της ομάδας Glorax Racing (όπου τεχνικός διευθυντής είναι ο συμπατριώτης μας Γιαννουλης Καφετζής) έχοντας την υποστήριξη του Radisson Blu Park Hotel Athens. Στην ίδια ομάδα θα τρέξει ο Ισπανός Isaac Tutumlu, με τον οποίο τους ενώνουν οι γλυκές αναμνήσεις από την κατάκτηση του τίτλου στο Ισπανικό πρωτάθλημα GT το 2013. Το πλήρωμα θα συμπληρώσουν οι έμπειροι Ιταλοί Gabriele Lancieri, Rino Mastronardi καθώς και ο Ρώσος Andrey Birzhin Alexandrovich.

Με αυτή τη Ferrari θα τρέξει στις 24 ώρες του Ντουμπάι ο Έλληνας πιλότος...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόντρα με τους κορυφαίους…
Η Ferrari των 500 ίππων του συμπατριώτη μας θα στηθεί στο grid αντιμέτωπη με 95 αυτοκίνητα ενώ συνολικά περίπου 400 οδηγοί αναμένεται να συμμετάσχουν. Στην κατηγορία GT3, την κορυφαία που επιτρέπουν οι κανονισμοί, συμμετέχουν 26 πληρώματα και  όπως θα ήταν φυσικό για έναν τόσο σπουδαίο αγώνα, δεν λείπουν τα μεγάλα ονόματα και οι εργοστασιακές ομάδες. Στην μεγάλη λίστα συμμετοχών ξεχωρίζουν ο θρύλος του DTM Bernd Schneider, οι εργοστασιακοί οδηγοί της Aston Martin Prodrive, η νέα φουρνιά των πιτσιρικάδων της Nissan GT Academy που αναδείχτηκαν μέσα από τον γνωστό πλέον ετήσιο διαγωνισμό στο Playstation καθώς και οι ιδιοκτήτες της ομάδας Lotus F1 Gerard Lopez και Eric Lux.

Ο Δεβερίκος θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές την Πέμπτη. Την Παρασκευή στις 14:00 τοπική (12:00 Ελλάδας) θα δοθεί η εκκίνηση με την καρό σημαία να πέφτει 24 ώρες αργότερα το Σάββατο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω του δορυφορικού καναλιού Motors TV καθώς και live timing στο site του αγώνα (για να δείτε πατήστε ΕΔΩ)

 

Ο Δημήτρης Δεβερίκος μας έχει κάνει υπερήφανους, έχοντας ανέβει αρκετές φορές στο βάθρο των νικητών σε αγώνες του εξωτερικού
Ρεκόρ συμμετοχών έχει ο φετινός αγώνας...
Το Radisson Blu Park Hotel Athens είναι χορηγός του Έλληνα οδηγού...
Όταν βλέπουεμ την ελληνική σημαία σε αγώνες του εξωτερικού νοιώθουμε υπερήφανοι...

Ο αγώνας διεξάγεται και νύχτα οπότε τέτοιες εικόνες είναι συνηθισμένες...

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης