Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Το θέμα της Subaru στην Ελλάδα έχει απασχολήσει αρκετό κόσμο τους τελευταίους μήνες. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πελάτες που ανησυχούν για τα αυτοκίνητα που έχουν αγοράσει. Η «μαμά» εταιρεία ανακοίνωσε με έγγραφο που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η zougla.gr ότι βρίσκεται σε αναζήτηση εισαγωγέα, τον οποίο, όπως φαίνεται, θα μάθουμε αρκετά σύντομα.

Ψάχνοντας το θέμα, θελήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον άνθρωπο που βρισκόταν επί 16 συνεχή έτη στο «τιμόνι» της μάρκας στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Θεόδωρο Κλούβα, ο οποίος, μιλώντας αποκλειστικά στη zougla.gr, αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα: «Παρακολουθώ τα γεγονότα από κοντά. Αυτήν τη στιγμή τα σενάρια που παίζουν είναι πολλά, αλλά μόνο οι Ιάπωνες, που έχουν αναλάβει και πρωτοβουλίες για το θέμα, ξέρουν τι θα συμβεί. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως σύντομα, σε έναν μήνα το πολύ, θα υπάρξει λύση στο θέμα εκπροσώπησης της μάρκας Subaru στην Ελλάδα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είδαμε ούτε… ευρώ

Σε ερώτηση για το τι συνέβη σχετικά με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες που εκπροσωπούσαν αμερικανικά funds, ο κ. Κλούβας ήταν απόλυτα συγκεκριμένος, λέγοντας: «Πραγματικά, κανένας δεν ήξερε ποιοι είναι. Ακούγαμε για εκατομμύρια, αλλά ούτε ευρώ δεν είδαμε. Δεν ξέρω τι ακριβώς εξυπηρετούν». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μάρκα. «Είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνομαι άσχημα με την όλη κατάσταση. Τόσο για τη μάρκα όσο και για τους υπαλλήλους και, φυσικά, τους χιλιάδες πελάτες που μας εμπιστεύτηκαν. Ελπίζω να βρεθεί λύση σύντομα. Θα είναι προς όφελος όλων. Εάν περνάει από το χέρι μου, θα βοηθήσω, αλλά προς το παρόν δεν έχω εξουσιοδότηση από κανέναν να έρθω σε επαφή με το εργοστάσιο και να κάνω τη ”γέφυρα” επικοινωνίας» δήλωσε.

Να σημειώσουμε ότι αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα κυκλοφορούν σχεδόν 19.000 αυτοκίνητα Subaru. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν αρκετοί «μνηστήρες» που θέλουν να αναλάβουν την εκπροσώπηση της μάρκας και, όπως όλα δείχνουν, θα μάθουμε σύντομα τι θα συμβεί, οπότε και θα δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων της ιαπωνικής φίρμας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης