Είναι το ισχυρότερο και το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου. Ένα «ακραίο» σχεδιαστικό αυτοκίνητο με προηγμένες τεχνολογίες, απίστευτη ισχύ και επιδόσεις πέρα από κάθε φαντασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Regera είναι το απόλυτο τετράτροχο, ένα εκπληκτικό μοντέλο το οποίο χαρακτηρίζεται από την Koenigsegg ως «megacar». Τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας τον V8 5.0 twin turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 1.100 ίππων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία παράγουν στιγμιαία σχεδόν 700 ίππους, ανεβάζοντας την ισχύ κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης στους 1.800 ίππους.

Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, το Regera μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 35-50 χιλιόμετρα, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του νέου κιβωτίου Direct Drive Transmission (KDD). Η εξάτμιση είναι από τιτάνιο και έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Akrapovic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνολικό βάρος με όλα τα υγρά και πλήρες καύσιμο ανέρχεται στα 1.420 κιλά, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-400 σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, ενώ επιταχύνει από τα 150 στα 250 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εξωπραγματικές δυνάμεις, διαθέτει σύστημα traction control και ESP με τρία προγράμματα λειτουργίας (wet, normal και track), αγωνιστική ανάρτηση και ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο.

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 80 μονάδες του μοντέλου, έπειτα από παραγγελία. Όσο για την τιμή, παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, αλλά υπολογίζεται πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης