Του Νίκου Τσαμάνδουρα

H MV Agusta ξαναζεί το αμερικάνικο όνειρο, όπως έκανε και κατά τη δεκαετία του ’70 με το λανσάρισμα της τετρακύλινδρης S America 750 των 75 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρόν, επιστρέφει με έναν κύλινδρο λιγότερο και τη γνωστή μας Brutale 800 να δέχεται αισθητικές παρεμβάσεις, όσες επιτρέπουν τουλάχιστον οι χρωματικοί συνδυασμοί της αμερικάνικης σημαίας. Ρετρό γραφικά και κομμένα με laser λογότυπα «America Special Edition» διαμορφώνουν την υπόσταση της συλλεκτικότητας της «America», η οποία ολοκληρώνεται με την αρίθμηση της περιορισμένης της παραγωγής στις 50 μοτοσυκλέτες, όσες ακριβώς και οι πολιτείες της Αμερικής.

​Ένα “κτήνος” για το αμερικάνικο όνειροΣτα μηχανικά της δεδομένα, η Brutale America είναι αυτούσια η απλή Brutale 800 του 2017, αποδίδοντας τους ίδιους -διόλου ευκαταφρόνητους- 109 ίππους. Όποιος θέλει να  δει το αμερικάνικο “κτήνος” (αυτό σημαίνει η λέξη Brutale) από κοντά, αρκεί να είναι στη Laguna Seca 7-9 Ιουλίου (τόσο απλά, ναι), στο πλαίσιο του αγωνιστικού τριήμερου του World SBK (Π.Π. Superbike).

Εννοείται ότι το «πατριωτικό» βάψιμο της America συνάδει με το εορταστικό πνεύμα της μέρας της ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου, με τη στρατηγική της MV Agusta να αποσκοπεί σε μια επίσης «εορταστική» εδραίωσή της στην αμερικανική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης