Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ένα αυτοκίνητο όπως το S2000 της Honda. Ένα roadster με δίλιτρο κινητήρα, Παιχνίδι για μεγάλους το παλιό S2000…240 ατμοσφαιρικούς ίππους με την τεχνολογία V-Tec της Honda στα καλύτερά του και κίνηση στους πίσω τροχούς… Η λέξη «διασκέδαση» είναι ταυτισμένη με αυτό το αυτοκίνητο. Το S2000 βγήκε στην κυκλοφορία από το 1999 μέχρι το 2009 όταν και σταμάτησε χαρίζοντας πολλές συγκινήσεις στους οδηγούς, αλλά και δουλειά στους φαναρτζήδες, καθώς δεν διέθετε κανένα ηλεκτρονικό βοήθημα στην πρώτη του φάση, με αποτέλεσμα οι λιγότερο ικανοί οδηγοί να μην μπορούν να ελέγξουν τη δύναμη του αυτοκινήτου.

Κάπως έτσι φαντάζονται το νέο S2000 οι Γερμανοί του Autobild.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κινητήρα από Civic Type R

Φήμες τώρα αναφέρουν πως η Honda σχεδιάζει να αναβιώσει το εικονικό της roadster με ένα νέο S2000. Περιμένουν πολλοί ένα καινούριο S2000.Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η έκδοση θα έχει την κωδική ονομασία Type R και θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα του Civic Type R. Θα πρέπει, λοιπόν, να ξεχάσουμε τον ατμοσφαιρικό κινητήρα καθώς πάμε σε υπερτροφοδοτούμενη λύση στο μηχανικό σύνολο, το οποίο αναμένεται να αποδίδει περίπου 300 ίππους με το βάρος να είναι πολύ χαμηλά. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς αλλά αυτή τη φορά θα συνοδεύεται με ένα εξελιγμένο πακέτο ηλεκτρονικών για να τιθασευτεί η αυξημένη ισχύς.

Το S2000 Type R ίσως το δούμε πρώτη φορά το 2024, αλλά ακόμη δεν έχουμε καμία έγκυρη πληροφορία για κάτι τέτοιο. Αν πάντως το Forbes δεν κάνει λάθος, τότε μιλάμε για την αναβίωση ενός τρομερού αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης