Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πρώτο cabrio της νεοσύστατης σειράς μοντέλων Sport Series, ένα υπέροχο αισθητικά, πανίσχυρο και απολαυστικό αυτοκίνητο αποκάλυψε η βρετανική φίρμα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα 570S Spider βασίζεται στην κλειστή εκδοχή της 570S, διαθέτοντας σκληρή αναδιπλούμενη οροφή που αποτελείται από δύο κομμάτια. Η οροφή προέρχεται από την 675LT Spider, ανοίγει και κλείνει σε περίπου 15 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού, με ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βάρος της ανοικτής εκδοχής σε σχέση με την κλειστή είναι μόλις 46 κιλά, γεγονός που δεν επηρεάζει τις επιδόσεις. Ο V8 3.0 twin turbo κινητήρας αποδίδει 570 ίππους στις 7.500 σ.α.λ και 600 Nm ροπής μεταξύ 5.000 και 6.500 σ.α.λ. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 9,6΄΄ και το  400άρι σε 11΄΄. Η τελική ταχύτητα με την οροφή κλειστή ανέρχεται στα 328 χλμ./ώρα, ενώ όταν είναι ανοιχτή περιορίζεται στα 315 χλμ./ώρα. Τα carbon κεραμικά φρένα είναι υπεύθυνα για την επιβράδυνση, ακινητοποιώντας το αυτοκίνητο από τα 200 στα 0 χλμ./ώρα σε 130 μέτρα και από τα 100 στα 0 σε 32 μέτρα με χρόνο 3,2 δευτερόλεπτα.

Η 570S Spider εξοπλίζεται με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, νέα πίσω πτέρυγα, αλεξηνέμιο και ένα νέο σύστημα ήχου που περνά στην καμπίνα, ενισχύοντας την εμπειρία οδήγησης. Το σαλόνι είναι εξαιρετικό, τόσο από άποψη αισθητικής, όσο και ποιότητας.

Οι σχεδιαστές της McLaren χρησιμοποίησαν τα καλύτερα υλικά για την κατασκευή, τοποθετώντας επενδύσεις Alcantara και Nappa επενδύσεις, ανθρακονημάτινα διακοσμητικά και χειροποίητες ραφές. Η οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων IRIS προσφέρει στους επιβάτες οτιδήποτε επιζητούν, ενώ το ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins απόδοσης 1.280 Watts υπόσχεται τον τέλειο ήχο.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας McLaren 570S Spider θα γίνει στο περίφημο Goodwood Festival of Speed, που ανοίγει τις πύλες του στις 29 Ιουνίου. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει ήδη, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για τις αρχές του φθινοπώρου. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης