Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η οικογένεια Monroe σταμάτησε να πηγαίνει στο πρατήριο καυσίμων πριν από μία δεκαετία, όταν και απέκτησε το Nissan Leaf, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως μια εκ των πρώτων ιδιοκτητών του ιαπωνικού EV στις ΗΠΑ, η οικογένεια Monroe εξακολουθεί να κατέχει το Leaf που αγόρασε το 2010. Από τότε, έχει διανύσει πάνω από 200.000 συναρπαστικά χιλιόμετρα, χωρίς να σπαταλήσει ούτε μια σταγόνα βενζίνης.

Μάλιστα, το ίδιο όχημα αλλά σε άλλο χρώμα απέκτησαν και οι παππούδες.

Τα πλεονεκτήματα του μοντέλου ήταν αυτά που παρότρυναν τα μέλη της οικογενείας στην αγορά του. Ωστόσο, η αξιοπιστία του αυτοκινήτου και οι χαμηλές δαπάνες για συντήρηση ήταν οι λόγοι για τους οποίους το κράτησαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, με το Leaf είναι σε θέση να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους για έναν τρόπο ζωής με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μηδέν ρύποι, μηδέν καύσιμο, πλούσιες τεχνολογίες.Σήμερα, με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το τελευταίας γενιάς EV αυτοκίνητο της Nissan, είναι εξοπλισμένο μεταξύ άλλων, με το «ProPILOT», ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, καθώς και το «ProPILOT Park» για γρήγορη και αυτόματη στάθμευση.

Θυμίζουμε ότι το Leaf μπορεί τώρα να αποκτηθεί με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» σε τιμές που ξεκινούν από 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων της επιδότησης και της απόσυρσης).

 

 

Το πιο αξιόπιστο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο «Κώδικας Συμπεριφοράς» των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων

Οι κινητήρες του νέου Nissan Qashqai

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης