Η διάσημη ιταλική φίρμα έχει δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά της, με τα αυτοκίνητά της να θεωρούνται τα πιο αναγνωρίσιμα και ακριβά στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε δημοπρασία, οι πάμπλουτοι συλλέκτες προσφέρουν απίστευτα ποσά προκειμένου να αποκτήσουν ένα από τα τετράτροχα «έργα τέχνης» της Ferrari. Πρόσφατα, σε αντίστοιχο event του οίκου Artcurial Motorcars, η συλλεκτική και σπάνια 335 Sport Spider Scaglietti του 1957 πουλήθηκε για την εξωπραγματική τιμή των 32.071.269 ευρώ.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για αυτοκίνητο. Τα σκήπτρα διατηρεί από το 2014 η Ferrari 250 GTO του 1962, η οποία είχε πουληθεί σε δημοπρασία του οίκου Bonhams, στο Monterey της Καλιφόρνια, για 38.115.000 δολάρια. Η συγκεκριμένη S Spider Scaglietti είναι βαμμένη στο κλασικό κόκκινο χρώμα, έχει αριθμό σασί 520/B και τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία του Le Mans που ανέπτυξε μέση ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα, ενώ την οδήγησε ακόμα και ο θρύλος των αγώνων, Sir Stirling Moss, στο Cuban Grand Prix, το 1958.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης