Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε ταξιδέψει έως το Αννόβερο της Γερμανίας και πιο συγκεκριμένα στο τεχνολογικό κέντρο ContiDrom της Continental, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από τις τεχνολογίες και τα συστήματα που ετοιμάζουν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες και μηχανικοί.

Εκεί, οι άνθρωποι της εταιρείας μάς είχαν κάνει μία μικρή επίδειξη των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων και του τρόπου φόρτισης. Η Continental ανέπτυσσε ένα πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα για τη φόρτιση των EV αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω μιας πλάκας που υπάρχει στο έδαφος και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε γκαράζ σπιτιού ή πάρκινγκ, σταθμεύεις το αυτοκίνητο από πάνω και το σύστημα φορτίζει ταχύτατα χωρίς κόπο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να αναζητείς σταθμό με υποδοχή, πρίζα και καλώδια. Απλώς βρίσκεις την ακριβή θέση της βάσης και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κάνει τα υπόλοιπα.

Αρχικά, το ασύρματο σύστημα θα φορτίζει στα 11 kilowatts και στόχος της Continental είναι να το τοποθετήσει σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, μεγάλα εμπορικά κέντρα και κεντρικούς χώρους στάθμευσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός κολοσσός θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το σύστημα τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Διαβάστε επίσης: Είδαμε το μέλλον μέσα από το κέντρο της Continental


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης