Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του sport car της γκάμας της, ένα ριζικά αναβαθμισμένο αυτοκίνητο, το οποίο όμως δεν θα προσφέρεται στην Ευρώπη, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο BRZ έχει ακόμα πιο δυναμική και σπορτίβ εμφάνιση. H Subaru κάνει λόγο για ένα διασκεδαστικό όχημα, σχεδιασμένο για να προσφέρει στον οδηγό τη μέγιστη οδηγική απόλαυση. H στρεπτική του ακαμψία είναι βελτιωμένη κατά 50%, το κέντρο βάρους βρίσκεται πιο χαμηλά και η κατανομή μεταξύ των δύο αξόνων έχει βελτιωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερη είναι και η αεροδυναμική με τη βασική έκδοση να πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 διαστάσεων 215/45 με ζάντες 17 ιντσών και η Limited σε ίδιας διάστασης λάστιχα αλλά με 18άρες ζάντες.

Το εσωτερικό έχει διάταξη 2+2 θέσεων, περιλαμβάνοντας ημιμπάκετ καθίσματα, όμορφες επενδύσεις με κόκκινες ραφές, σπορ τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και οθόνη αφής 8΄΄ στην κεντρική κονσόλα συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto.

Τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο boxer κινητήρα 2,4 λίτρων με διπλό σύστημα ψεκασμού, αποδίδοντας 228 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου ή αυτόματου 6 σχέσεων.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα, αλλάζοντας ρυθμίσεις στο σύστημα πρόσφυσης και σταθερότητας «Vehicle Stability Control» ανάλογα τις συνθήκες.

Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης