Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά τις εκδόσεις αμαξώματος hatchback και cabrio, η ιταλική φίρμα παρουσίασε την τρίτη και πιο ιδιαίτερη έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητο 500 με την έξτρα πόρτα από την πλευρά του συνοδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 500 3+1 δημιουργεί μια όμορφη σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Είναι εμπνευσμένο από το αυθεντικό μοντέλο του 1957, του οποίου οι πόρτες άνοιγαν με αντίθετη φορά. Στη σύγχρονη εκδοχή του ωστόσο, είναι πιο πρακτικό, μοντέρνο και τεχνολογικά προηγμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαστάσεις του αμαξώματος παραμένουν αναλλοίωτες, με την τρίτη «μικρή πόρτα» να ανοίγει με αντίθετη φορά, επιτρέποντας την ευκολότερη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών στο πίσω κάθισμα και ειδικά των μικρών παιδιών που χρησιμοποιούν καθισματάκι.

Όπως οι εκδόσεις cabrio και hatchback, έτσι και το ηλεκτρικό 500 3+1 ξεκινά την πορεία του με την έκδοση «la Prima» σε τρία αποκλειστικά χρώματα (Rose Gold, Glacier Blue, Onyx Black).

Εξοπλίζεται με φωτιστικά σώματα full LED, ζάντες 17 ιντσών και το πακέτο υποβοήθησης ADAS, το οποίο περιλαμβάνει:

Ενεργό σύστημα Cruise Control (iACC) με λειτουργία διατήρησης κίνησης στη λωρίδα κυκλοφορίας
Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας
Σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων
Σύστημα πρότασης ιδανικής ταχύτητας
Σύστημα ελέγχου κίνησης στη λωρίδα κυκλοφορίας
Πίσω κάμερα υψηλής ευκρίνειας με δυναμικές γραμμές κίνησης
Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης 360° και σύστημα επόπτευσης τυφλών σημείων  Αυτόματα φώτα και καθαριστήρες
Σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης
Ηλεκτρικό χειρόφρενο

Επίσης, φέρει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, σύστημα ταχυφόρτισης 85 kW και καλώδιο Mode 3 των 11 kW για φόρτιση στο σπίτι ή σε δημόσιο δίκτυο. Φυσικά, δεν λείπουν η οθόνη 7″ TFT στο ταμπλό, η οθόνη αφής 10.25 ιντσών με σύστημα πλοήγησης, το ψηφιακό ραδιόφωνο, η ασύρματη σύνδεση mirroring με CarPlay / Android Auto, η ασύρματη φόρτιση και το Uconnect Box (σύστημα τηλεματικών υπηρεσιών).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης