Με την εμπορική κυκλοφορία του Gran Turismo Sport στην Ευρώπη να έχει οριστεί στις 18 Οκτωβρίου, η Nissan σηματοδοτεί τα 20 χρόνια συμμετοχής της στις εκδόσεις των video games, με ένα μοναδικό, ειδικά τροποποιημένο μονοθέσιο αυτοκίνητο που ελέγχεται πλήρως από την μονάδα χειρισμού DualShock 4 του PlayStation.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πρώτο GT-R στον κόσμο που κινείται με τηλεχειρισμό από το PlayStation, στρίβοντας και αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες χωρίς να βρίσκεται οδηγός πίσω από το τιμόνι.

Δημιουργήθηκε από τη Nissan Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με τη Sony Interactive Entertainment Europe και θεωρείται ήδη, το τέλειο όχημα για τους gamers. Μάλιστα, το πρωτοποριακό supercar δοκιμάστηκε στη φημισμένη πίστα του Silverstone, με χειριστή τον οδηγό αγώνων της Nismo, Jann Mardenborough.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός ήλεγχε το GT-R / C από το θάλαμο διακυβέρνησης ενός ελικοπτέρου Robinson R44 Raven II, το οποίο είχε λάβει ειδική άδεια για να επιχειρεί σε χαμηλό υψόμετρο. Ο Jann κατάφερε να ολοκληρώσει έναν γύρο σε χρόνο 1:17:47, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα και μέση 122 χλμ./ώρα.

Το GT-R / C είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ρομπότ που ελέγχουν το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα φρένα και το γκάζι. Έξι υπολογιστές που είναι τοποθετημένοι στο καπό, επεξεργάζονται τα δεδομένα με ταχύτητες που φτάνουν τις 100 φορές το δευτερόλεπτο. Από την άλλη, το PS4 DualShock 4 συνδέεται με έναν μικροεπεξεργαστή, ο οποίος ερμηνεύει τα σήματα του joystick και των κουμπιών και τα μεταδίδει στα συστήματα του οχήματος.

Παράλληλα, ένας αισθητήρας Racelogic VBOX Motorsport έχει εγκατασταθεί για να αναμεταδίδει τα δεδομένα ταχύτητας σε μια οθόνη LCD στο cockpit του ελικοπτέρου, βοηθώντας τον Mardenborough να αντιληφθεί την ταχύτητα του οχήματος στις στροφές. Επίσης, δεν λείπουν τα ανεξάρτητα συστήματα ασφαλείας που λειτουργούν σε διαφορετικές ραδιοσυχνότητες, επιτρέποντας σε δύο επιπρόσθετους χειριστές να εφαρμόσουν πλήρη πέδηση και να σβήσουν τον κινητήρα, σε περίπτωση που ο κύριος χειριστής χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Μάλιστα, το 2018, το όχημα θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, προωθώντας την μελλοντική σταδιοδρομία των μαθητών στους τομείς των Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM).


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης