Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πιο φρέσκο αισθητικά, με πλουσιότερο εξοπλισμό, σύγχρονες τεχνολογίες και προηγμένους κινητήρες βενζίνης και diesel, το γερμανικό compact SUV συνεχίζει δυναμικά την εμπορική του πορεία στην αγορά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi λάνσαρε το ανανεωμένο Q2 και στη χώρα μας, με τις τιμές να ξεκινούν από 22.350 ευρώ. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών επιπέδων εξοπλισμού και πέντε νέων χρωμάτων για το αμάξωμα. Οι επιλογές για ζάντες και ελαστικά ξεκινούν από τις 16 ίντσες και μέγεθος ελαστικού 205/60. Στην κορυφή της σειράς υπάρχουν 19άρες ζάντες με ελαστικά 235/40.

Προβολείς LED διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό του  Audi Q2, με τους Matrix LED να είναι στα έξτρα. Στο εσωτερικό τα πάντα έχουν ανασχεδιαστεί: από τους αεραγωγούς έως τον μοχλό ταχυτήτων, τις ταπετσαρίες, τα καθίσματα και τη φωτιζόμενη λωρίδα στον πίνακα οργάνων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από 110 έως 150 ίππους και με τετρακίνηση

Στο επίκεντρο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων

Το Audi virtual cockpit με διαγώνιο έως 12,3 ίντσες και MMI navigation plus με οθόνη 8,3 ιντσών ενισχύουν την ψηφιακή εμπειρία, με το ηχοσύστημα  Bang & Olufsen Premium Sound System με 14 μεγάφωνα και ισχύ 705 watt, να είναι μοναδικό στα compact SUV. Με ζάντες από 16 έως 19 ίντσες

Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού προέρχονται από τα μεγάλα SUV της μάρκας. Ξεχωρίζουν το «Audi pre sense» με ραντάρ για να σκανάρει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και το «adaptive cruise assist» που  διατίθεται σε συνδυασμό με το «MMI navigation plus», προσδίδοντας χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης.

Δύο κινητήρες TFSI και δύο TDI προσφέρουν ευρεία γκάμα επιλογών. Αιχμή του δόρατος ο 1.5 TFSI 150 PS, με ροπή 250 Nm και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (COD) για χαμηλότερη κατανάλωση, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic 7-σχέσεων.

Συμπληρώνεται από τον 1.0 TFSI με 110 PS και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Στους πετρελαιοκινητήρες, ο 2.0 TDI συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο S tronic και διατίθεται με ισχύ 116 ή 150 PS, με την τελευταία να είναι η μόνη έκδοση με τετρακίνηση quattro.

Ο πίνακας με τις τιμές

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης