Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής φίρμας μπήκε στην παραγωγή. Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Audi κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Böllinger Höfe στο Neckarsulm, μια προηγμένη μονάδα με ουδέτερο ως προς τον άνθρακα περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα σπορ μοντέλο κατασκευάζεται σε εργοστάσιο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια. To υπέροχο Grad Turismo της μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι παραγγελίες θα ανοίξουν την άνοιξη του 2021, με τις παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται για την ίδια χρονιά. Το e-tron GT είναι το πρώτο Audi το οποίο κατασκευάζεται χωρίς να έχει δημιουργηθεί φυσικό πρωτότυπο. Ουσιαστικά, χρησιμοποιήθηκε λογισμικό που αναπτύχθηκε in-house  και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

To αυτοκίνητο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την Porsche Taycan, έχει τις ίδιες προδιαγραφές και φιλοσοφία. Ανήκει στα μεγάλα πολυτελή τετράθυρα coupe, με το μήκος του αμαξώματος να αγγίζει τα 4,96 μέτρα, το πλάτος το 1,96μ., το ύψος το 1,38μ. και το μεταξόνιο τα 2,9μ.

Πατάει σε ζάντες 22 ιντσών, φέρει οροφή από ανθρακονήματα και το εσωτερικό είναι σχεδόν όμοιο με αυτό του e-tron SUV. Η διάταξη των θέσεων στην καμπίνα είναι 2+2, με τις επιφάνειες να καλύπτονται στο μεγαλύτερο ποσοστό από ανακυκλώσιμα υλικά και συνθετικό δέρμα. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 450 λίτρων, ενώ κάτω από το εμπρός καπό υπάρχει επιπλέον αποθηκευτικός χώρος 100 λτ.

Φέρει το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο με το concept, δηλαδή δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 590 ίππων, που λαμβάνουν ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh. Η αυτονομία ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες και, χάρη στο σύστημα φόρτισης των 800 V, η μπαταρία μπορεί να γεμίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 20 λεπτά.

Όσο για τις επιδόσεις, είναι αντίστοιχες ενός supercar, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 12΄΄ και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ./ώρα.

Το Audi e-tron GT διαθέτει ειδικούς ήχους!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης