Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Βρίσκεται κοντά στη Zilina της Σλοβακίας και εγκαινιάστηκε το 2006. Λειτούργησε ως εφαλτήριο για την επέκταση της μάρκας στην Ευρώπη και το πρώτο μοντέλο που φιλοξένησε ήταν το Ceed.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο της KIA στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα. Από τη γραμμή παραγωγής μήκους 7,5 ολόκληρων χιλιομέτρων μπορούν να κατασκευάζονται οκτώ διαφορετικά αυτοκίνητα. 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 15 χρόνια.

Στα 15 χρόνια λειτουργίας, έχουν βγει από τη σλοβακική μονάδα πάνω από 4 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα της κορεατικής φίρμας. Στις εγκαταστάσεις απασχολούνται 3,500 άνθρωποι, ενώ πρόσφατα έγινε μια επένδυση 70 εκατ. ευρώ για την παραγωγή και συναρμολόγηση νέων κινητήρων βενζίνης, συμβατών με υβριδικά σύνολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα μοντέλα που κατασκευάζονται στη Žilina είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Πρόκειται για τα Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, Pro Ceed, X Ceed, τις υβριδικές εκδόσεις των Ceed Sportswagon και X Ceed, καθώς και το Sportage.

O πρόεδρος της KIA Σλοβακίας, Suk-Bong Kim, έκανε λόγο για ένα απίστευτο ορόσημο που οφείλεται κυρίως στην προσπάθεια των εργαζομένων. Επίσης δήλωσε πως η μάρκα είναι πλέον αναγνωρισμένη για την υψηλή ποιότητα, την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την τεχνολογία, κάτι που αποδεικνύεται από την επιτυχία των μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεράστιο το ενδιαφέρον στην Ευρώπη για το KIA EV6

Ποιες είναι οι παγκόσμιες πωλήσεις της KIA

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης