Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γαλλική φίρμα επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2021 θα λανσάρει στην αγορά τη νέα γενιά του premium μικρομεσαίου crossover, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα ορισμένες από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To νέο DS 4 ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, πατάει σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2, φιλοξενώντας τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και plug-in hybrid σύνολο απόδοσης 225 ίππων, προσφέροντας αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλίζεται με τη νέα γενιά των φωτιστικών σωμάτων DS Matrix Led Vision, προσφέροντας άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες. Τα φώτα προσαρμόζονται αυτόματα και έχουν δέσμη έως 300 μέτρα.

Χάρη στη χρήση συνθετικών υλικών, το βάρος του αμαξώματος έχει μειωθεί σημαντικά και η ακαμψία έχει αυξηθεί, γεγονός που συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής συμπεριφοράς. Το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 (DS Drive Assist 2.0) προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα τα όρια και φέρει λειτουργίες ημιαυτόνομης προσπέρασης και ρύθμισης ταχύτητας στις στροφές.

Η ανάρτηση «DS Active Scan Suspension» προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα το οδόστρωμα, παρέχοντας εκπληκτικά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες. Το «DS Night Vision» εντοπίζει πεζούς, ποδηλάτες και ζώα στο απόλυτο σκοτάδι σε απόσταση 200 μέτρων, προβάλλοντας τις σχετικές ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και ενημερώνοντας τον οδηγό. Το «Extended Head Up» με επαυξημένη πραγματικότητα υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία, ενώ η κεντρική οθόνη στην κονσόλα αναγνωρίζει τις κινήσεις του χεριού και ελέγχεται όπως ένα smartphone, υποστηρίζοντας ενημερώσεις μέσω του cloud.

Καινοτόμο είναι και το σύστημα εξαερισμού, καθαρίζοντας πλήρως την καμπίνα και διοχετεύοντας τον αέρα προς την κατεύθυνση που επιθυμούν ο οδηγός και ο συνοδηγός. Οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας έχουν αναβαθμιστεί πλήρως, δίνοντας την εντύπωση στον χρήστη ότι έχει στα χέρια ένα νέας γενιάς tablet.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης