Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το 2020 οι συνολικές πωλήσεις των αυτοκινήτων κατέγραψαν μείωση 24% στη Γηραιά Ήπειρο. Ωστόσο, η ζήτηση για τα ηλεκτρικά ήταν τόσο μεγάλη που ξάφνιασε ακόμη και τους κατασκευαστές. Ποιο ήταν όμως το EV μοντέλο που ξεχώρισε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Best seller στα αμιγώς ηλεκτρόκινητα οχήματα αναδείχθηκε το Renault Zoe. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Jato Dynamics, το μικρό γαλλικό μοντέλο επέλεξαν 99.261 Ευρωπαίοι οδηγοί, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 118% σε σχέση με το 2019.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Tesla Model 3 με 85.713 μονάδες και τρίτο το VW ID.3. To γερμανικό ηλεκτρικό hatchback πούλησε 56.118 αυτοκίνητα αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του.

Την πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων αυτοκινήτων τεχνολογίας EV στην Ευρώπη το διάστημα Ιανουαρίου-Τα EV και plug-in απέσπασαν το 2020 μερίδιο 12%.Δεκεμβρίου 2020, συμπλήρωσαν τα Hyundai Kona Electric, VW e-Golf, Peugeot e-208, Kia e-Niro, Nissan Leaf, Audi e-tron και BMW i3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα PHEV, δηλαδή στα plug-in υβριδικά, πρώτη ήταν η Mercedes Α250 e. Ακολούθησαν τα Mitsubishi Outlander, Volvo XC40 Recharge T5 και VW Passat PHEV. Βέβαια, τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς, πρωταθλητής αναδείχθηκε το Renault Captur, με το Seat Leon PHEV να αναρριχάται στην τρίτη θέση.

Η χώρα με τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο

Σπάει τα κοντέρ η Renault στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης